ye-logo.v1.2

Скільки очільники Хмельницької обласної ради заробили у 2018 році

Політика 4682
Держслужбовці стали заробляти більше через підвищення офіційної зарплатні та пенсії
Держслужбовці стали заробляти більше через підвищення офіційної зарплатні та пенсії. Фото: facebook.com/admkm.gov.ua

Михайло Загородний вже декілька років зводить будинок у Розсоші.

Сайт «Є» продовжує аналізувати електронні декларації держслужбовців. Цього разу поцікавилися доходами та статками керівництва Хмельницької обласної ради. А саме: голови облради Михайла Загородного, його заступників Неоніли Андрійчук і Валерія Лескова, заступника керівника виконавчого апарату Тетяни Зеленко та керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Валентини Поліщук.

Минулого року Михайло Загородний остаточно змінив прописку з Чемеровецької на Хмельницьку. В обласному центрі його дружина, Марія Загородна, з 2015 року володіє квартирою площею 87,9 квадратних метри. Решта нерухомості — шість земельних ділянок у Чемеровецькому і Хмельницькому районах. У селі Розсоша вже декілька років триває будівництво житлового будинку, право власності на які також належить дружині голові облради.

Доходи Михайла Загородного минулого року зменшилися на понад мільйон гривень у порівнянні з 2017-им. Тоді він з дружиною продали за понад 1,1 мільйона гривень будинок і земельну ділянку в Чемерівцях. А ось у 2018-у голова облради жив фактично на зарплатню та пенсію. Загалом торік він заробив понад 531 тисячу гривень. Зокрема, понад 391,6 тисячі гривень зарплатні 152 тисяч гривень пенсії, решта — банківські відсотки.

У 2018-у голова облради жив фактично на зарплатню та пенсію. Фото з архіву.

Дружина Михайла Загородного заробила 139 тисяч гривень, переважна більшість яких — пенсійні виплати. Також вона є кінцевим бенефіціаром двох фермерських господарств «Білі товтри» та «Завадівське». Проте, якщо вірити опублікованим деклараціям, це не приносить їй жодних дивідендів. А ось очільник обласної ради задекларував наявність 65-и акцій ПАТ «Оболонь».

Більшість своїх заощаджень голова облради зберігає «під подушкою». А саме: 1,1 мільйона гривень. На рахунках «ПриватБанку» він тримає понад 64 тисячі гривень. Його дружина зберігає 250 тисяч гривень заощаджень.

У 2018-у в Михайла Загородного збільшилися фінансові зобов’язання. Так, подружжя буде змушене погасити у «ПриватБанку» два кредити загальною сумою 409,9 тисячі гривень. Крім того, Михайло Загородний винен з 2006 року Державному підприємству «Хмельницький обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» 100 тисяч гривень.

У заступника голови Хмельницької обласної ради Неоніли Андрійчук змін ще менше. Вона продовжує офіційно жити у Городку разом з чоловіком Анатолієм Семеновичем, який там працює головним лікарем Городоцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги. У них немає нової нерухомості, автомобілів чи предметів розкоші.
Минулого року Неоніла Андрійчук заробила 420,6 тисячі гривень, що на 141 тисячу 459 гривень більше, ніж у 2017-у. Зокрема, 378,9 тисячі гривень становить зарплатня, отримана в облраді, та 41 тисяча гривень — пенсія. Її ж чоловік торік заробив 294 тисяч гривень.

Жодних вагомих фінансових активів у Неоніли Андрійчук офіційно немає. km-oblrada.gov.ua

До речі, решта держслужбовців теж стала заробляти більше через підвищення офіційної зарплатні та пенсії.
Жодних вагомих фінансових активів у подружжя офіційно немає.

Майже така ж стабільна ситуація і в іншого заступника голови облради Валерія Лескова. Останній об’єкт нерухомості з’явився у нього у 2017 році. Це земельна ділянка у Малашівцях Хмельницького району площею 2 гектари. Не зазнав змін й автопарк заступника голови обласної ради. Він володіє автівками «ВАЗ 21093» 1995 року випуску, «ВАЗ 32105» 1988 року випуску, «Peugeot 290» 1990 року випуску, а його дружина — «Audi A-4» 2005 року випуску та «Fiat 500» 2008 року випуску.

Заробив Валерій Лесков у минулому році понад 423,6 тисячі гривень. Зокрема, він отримав 352 тисяч гривень зарплатні, 61 тисячу гривень пенсії, 5 тисяч матеріальної допомоги від Хмельницької міської ради та 5,5 тисячі гривень доходу від надання майна в оренду.

Вже кілька років поспіль Валерій Лесков не декларує майже жодних доходів дружини. Фото з архіву.

Вже декілька років поспіль Валерій Лесков не декларує майже жодних доходів дружини. Останній раз Ольга Лескова отримала 74 тисячі гривень подарунку в 2016 році.

У Валерія Лескова також не задекларовано жодних вагомих фінансових активів.

У заступника керівника виконавчого апарату Тетяни Зеленко у 2018-у теж майже нічого не змінилося. З нових придбань вказаний лише автомобіль «Mercedes Vito 116 CDI Tourer» 2017 року випуску, куплений торік її чоловіком за 840 тисяч гривень.

Минулого року Тетяна Зеленко заробила понад 293 тисячі гривень в обласній раді, 15 тисяч гривень банківських відсотків та 1,8 тисячі гривень від відчуження цінних паперів та корпоративних прав. Натомість її чоловік, Вадим Зеленко, від зайняття підприємницькою діяльністю отримав 985,6 тисячі гривень.

Торік чоловік Тетяни Зеленко придбав автомобіль за 840 тисяч гривень. facebook.com/tanya.zelenko

Тетяна Зеленко тримає на рахунках «ПриватБанку» 110 тисяч гривень і 160 доларів, а «під подушкою» ще 25 тисяч доларів.

Керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Валентина Поліщук минулого року отримала 387,8 тисячі гривень зарплатні, 522 гривень гонорарів і трішки більше тисячі гривень банківських відсотків від «ПриватБанку». А ось загальний дохід її чоловіка склав 169,9 тисячі гривень.

Валентина Поліщук минулого року отримала 387,8 тисячі гривень зарплатні. http://km-oblrada.gov.ua

Жодних суттєвих фінансових активів у подружжя офіційно немає.

Нагадаємо, раніше Сайт «Є» проаналізував декларації голови Хмельницької ОДА Вадима Лозового та його заступників Володимира Кальніченко й Світлани Павлишиної.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую