ye-logo.v1.2

Адвокат з Хмельниччини став заступником міністра юстиції

Політика 10357
Кабмін призначив Віталія Василика заступником міністра юстиції 6 листопада
Кабмін призначив Віталія Василика заступником міністра юстиції 6 листопада. Фото: logos-ukraine.com.ua

Віталій Василик задекларував швейцарський годинник, автомобілі та декілька компаній.

Днями Кабінет міністрів України на черговому засіданні схвалив низку кадрових рішень. Зокрема, урядовці призначили нового заступника міністра юстиції. Ним став виходець з Ярмолинців, адвокат Віталій Василик.

Хоч Віталій Василик народився 20 вересня 1981 року в місті Бар Вінницької області, школу закінчив саме у Ярмолинцях. Пізніше там він створив футбольний клуб «Евеліна». У Ярмолинцях зареєстроване його офіційне місце проживання. Проте фактично він мешкає в столиці.

У 2004 році Віталій Василик став магістром права, закінчивши юридичний факультет Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Свого часу працював адвокатом, юрисконсультом і арбітражним керуючим. Впродовж 2004-2005 років на громадських засадах був помічником двох нардепів четвертого скликання: самовисуванця від Полтавщини Василя Гаврилюка й члена Блоку Віктора Ющенка «Наша Україна» Юрія Ключковського. Тоді ж був першим заступником Голови комітету Верховної ради України з питань регламенту та депутатської етики. У різні роки він нинішній урядовець входив у громадські ради при Державній службі України з питань захисту персональних даних, при Державній виконавчій службі України, при Міністерстві юстиції України.

Огляд задекларованих статків і доходів урядовця

Електронну декларацію кандидату на посаду заступника міністра в реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції Віталій Василик опублікував ще 21 жовтня (Кабін признав його на цю посаду 6 листопада). У ній вказані його доходи та статки за 2018 рік.

Нерухомість.
З нерухомості в Ярмолинцях вказаний житловий будинок 244 квадратних метрів, в якому зареєстровано його місце проживання. Будинок ймовірно належить Василик Ларисі Степанівні. До речі, на сайті Хмельницької обласної державної адміністрації вказано, що вона очолює Ярмолинецький територіальний центр соціального обслуговування.

У стовідсотковій власності урядовця перебувало три земельні ділянки в Київській області загальною площею 5 тисяч 612 квадратних метрів. У місті Вишневе Києво-Святошинського району також має гараж (понад 17 «квадратів»). Його дружина Юлія Василик у Білій Церкві Київської області з минулого року володіє квартирою площею 32,9 квадратних метрів (вартість на дату набуття — 520 тисяч гривень) і нежитловим приміщенням площею 46,2 квадратних метрів (вартість на дату набуття — 129 тисяч 960 гривень).

Крім того, в столиці він задекларував квартиру на 59 «квадратів», яка належить Сергію Закурнаєву, який пов’язаний з Віталієм Василиком низкою компаній.

Рухоме майно.
Віталій Василик з 2003 року має швейцарський годинник «Ulysse Nardin» за 30 тисяч гривень. У його власності також перебуває автомобіль «Land Rover Discovery» 2016 року випуску, придбаний того ж року за 1 мільйон 862 тисячі 722 гривні. Його ж дружина з 2011-го володіє авто «Volkswagen Touareg» 2007 року випуску. Вартість машини на дату набуття — 350 тисяч гривень.

З 2016 року нинішній урядовець володіє автомобілем «Land Rover Discovery» вартістю понад 1 мільйон 862 тисячі гривень. Фото: ілюстративне jaguarbellevue.com

З 2016 року нинішній урядовець володіє автомобілем «Land Rover Discovery» вартістю понад 1 мільйон 862 тисячі гривень. Фото: ілюстративне jaguarbellevue.com

Компанії та громадські організації.
В декларації урядовець вказав, що володіє акціями ПАТ «Кашперівський Бурякорадгосп», ПАТ «Вексель А» й ПРАТ «Графія Україна».

Донедавна Віталій Василик був кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Комерційна група «Авалон», сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Добриня», ТОВ «Грюндвальд», ПП «Агрошляхбудсервіс». Наразі власником останнього стала Лариса Василик.

Проте в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вказано, що урядовець досі залишається засновником ТОВ «Адвокатська контора «Василик і Євстігнєв», адвокатського бюро «Василика В.В.» і ТОВ «ПСМК».

Крім того, Віталій Василик в електронній декларації вказав громадські організації «Спілка по захисту прав власників земельних паїв села Кашперівка», «Ліга народних адвокатів України», «Футбольний клуб «Евеліна» та Благодійний фонд «Святого Валентина».

Доходи й грошові заощадження.
Загальний номінальний дохід Віталія Василика за минулий рік склав майже один мільйон гривень. Більшість доходів він отримав від зайняття підприємницькою діяльність в різних компаніях, а саме — 797 тисяч 183 гривні. За основним місцем роботи йому нарахували 45 тисяч 600 гривень в адвокатському бюро «Василика В.В.». Крім того, торік нинішній урядовець отримав 101 тисячі 690 гривень від відчуження цінних паперів і корпоративних прав, понад 15 тисяч гривень страхових виплат і 140 гривень дивідендів.

Натомість його дружині минулого року в Головному територіальному управлінні юстиції у місті Києві нарахували понад чотири тисячі гривень зарплатні за основним місцем роботи. Також вона отримала 662 тисячі 500 гривень від відчуження рухомого майна й 50 гривень призу за участь у спортивних змаганнях.

Віталій Василик позичив третім особам 1 мільйон 500 тисяч гривень, 400 тисяч доларів та 300 тисяч євро. Фото: ілюстративне pixabay.com

Віталій Василик позичив третім особам 1 мільйон 500 тисяч гривень, 400 тисяч доларів та 300 тисяч євро. Фото: ілюстративне pixabay.com

На банківських рахунках торік Віталій Василик мав п’ять тисяч швейцарських франків, 200 фунтів стерлінгів і понад 138 тисяч гривень, натомість його дружина зберігала в банку понад 28 тисяч гривень. Третім особам він позичив 1 мільйон 500 тисяч гривень, 400 тисяч доларів та 300 тисяч євро.

«Під матрацом» нинішній урядовець тримав готівкою 300 тисяч гривень, 35 тисяч доларів, 7 тисяч фунтів стерлінгів і 25 тисяч євро.

Нагадаємо, у серпні в уряд Гончарука потрапило двоє вихідців з Хмельниччини. Один з них Денис Малюська став міністром юстиції України, одним із заступників якого і став Віталій Василик.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую