ye-logo.v1.2

Хмельниччина займає третє місце у рейтингу Мінрегіону

Політика 2821
Хмельниччина - на третьому місці у рейтингу формування громад.
Хмельниччина - на третьому місці у рейтингу формування громад.. Фото: decentralization.gov.ua

Рейтинг визначає рівень формування спроможних територіальних громад.

Мінрегіон оприлюднив черговий рейтинг областей щодо формування спроможних громад. Очолили його Житомирська, Дніпропетровська, Хмельницька, Чернігівська та Запорізька області. Хмельниччина посідає третє місце і має декілька показників, які забезпечили таке високе місце. Про це повідомляє сайт Децентралізація

Один із показників - чотири райони Хмельницької облсті повністю вкриті громадами: Старосинявський, Славутський, Летичівський та Дунаєвецький. Загалом по Україні 24 райони повністю покриті ОТГ. А от у 78 районах у країні досі не створено жодної об’єднаної громади. На Хмельниччині такий всього один район - Віньковецький. Хоча, за інформацією радника з децентралізації Програми "U-LEAD з Європою" Вікторії Любенчук, на Віньковеччині робота зі створення громад, розпочалася із самого початку впровадження реформи в осбласті, алежодної громади ще в районі немає. 

Ще один важливий факт, який "трима" Хмельниччину на перших щаблях рейтингу - це одна із восьми областей у країні, де розроблений і затверджений перспективний план формування територій громад, які покривають 100% їх території.

Нагадаємо, ЦВК призначила перші вибори у новостворених громадах, на грудень

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую