ye-logo.v1.2

Руслан Стефанчук пояснив, чому орендує квартиру в тещі

Політика 5457
Руслан Стефанчук каже, що реалізував надане йому статтями 32 та 35 закону України «Про статус народного депутата України» право на відшкодування витрат на проживання
Руслан Стефанчук каже, що реалізував надане йому статтями 32 та 35 закону України «Про статус народного депутата України» право на відшкодування витрат на проживання. Фото: rbc.ua

Перший віцеспікер парламенту отримав компенсацію за оренду житла 19,5 тисяч гривень.

Хмельничанин Руслан Стефанчук, який є першим заступником голови Верховної Ради, і досі мешкає в столичній квартирі, яка є власністю його тещі, але сплачує за неї оренду. Про це він повідомив громадському руху «Чесно»

Якщо в 2018 році Руслан Миколайович, згідно його декларації, безкоштовно проживав у квартирі Тетяни Ситарук (матір його дружини Марини), то ось за жовтень він отримав грошову компенсацію за оренду житла у розмірі 19 тисяч 500 гривень. У коментарі «Чесно» Стефанчук сказав: «У цьому році я сплачую орендну плату за це житло. За неї орендодавець сплачуватиме податки в порядку, що передбачений законодавством».

Згодом, Руслан Стефанчук на своїй сторінці в «Фейсбук» написав, цитуємо:
1. Зазначену квартиру знімаю з 2012 року.
2. Житла, належного мені на праві власності у місті Києві, як і багато інших народних депутатів, не маю, тому і орендую.
3. Про те, що я орендую саме цю квартиру – постійно зазначав у декларації.
4. Після обрання мене народним депутатом я, як і 120 інших народних депутатів України, реалізував надане мені статтями 32 та 35 закону України «Про статус народного депутата України» право на відшкодування витрат на проживання.
5. Право обирати орендодавця – моє право, як орендаря. Це чітко випливає із принципу свободи договору, гарантованого мені статтею 6 Цивільного кодексу України.
Висновок. Зрадоньки, як би цього не хотів дехто, - немає. Жодних вимог чинного законодавства не порушив, чого і всім бажаю.

Руслан Стефанчук висловив свою позицію, щодо оренди житла в тещі. Скрін facebook.com/ruslan.stefanchuk

Нагадаємо, що компенсацію за оренду житла в жовтні, окрім Руслана Стефанчука, отримали ще четверо нардепів із Хмельниччини.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую