ye-logo.v1.2

Сергій Лабазюк виступив проти примусового об’єднання громад На правах реклами

Політика 2141
Сергій Лабазюк розповів про останні законодавчі ініціативи в сфері децентралізації та ризики для громад
Сергій Лабазюк розповів про останні законодавчі ініціативи в сфері децентралізації та ризики для громад. Фото: Прес-служба народного депутата Сергія Лабазюка

Зміни ще можливі, але якщо громади вчасно подадуть свої пропозиції.

Народний депутат України Сергій Лабазюк взяв участь у засідання Хмельницької регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування «Пульс», під час якого розповів про останні законодавчі ініціативи в сфері децентралізації та ризики для громад.

Про це повідомила прес-служба народного депутата.

«Реформа з децентралізації – це про передачу можливостей. Ми відчули свободу дій і почали аналізувати і рахувати, як зробити громади успішними. Тепер час за конкретними кроками», - зазначив політик.

Лабазюк поінформував голів громад, що під час спілкування з представниками Уряду йому повідомили, що зміни ще можливі, але якщо громади вчасно подадуть свої пропозиції.

«Об’єднання громад має відбуватись добровільно. Якщо це буде примусово – то в кого питати за наслідки і результати? Повноваження місцевого самоврядування мають бути чітко виписані, точно має бути свобода дій в межах чинного законодавства», - підсумував Сергій Лабазюк.

У засіданні взяли участь голова ОДА Дмитро Габінет, представники Хмельницького регіонального відділення АМУ, голови ОТГ, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, представники народних депутатів від Хмельниччини Володимира Ватраса і Сергія Мандзія. Головував на засіданні голова Хмельницького РВ АМУ, міський голова Славути Василь Сидор.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую