ye-logo.v1.2

Віктор Янукович звільнив керівника району, якого підозрюють в отриманні 10,5 мільойнів гривень хабара

Політика 4098
Фото: Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області

Анатолія Сажієнка звільнили «за порушення Присяги державного службовця»

Президент України підписав розпорядження про звільнення Анатолія Сажієнка з посади голови Новоушицької районної державної адміністрації Хмельницької області. Причина, як зазначено в розпорядженні: «відповідно до пункту 6 частини першої статті 30 Закону України «Про державну службу» за порушення Присяги державного службовця».
Нагадаємо, пана Сажієнка підозрюють в отриманні 10,5 мільойна гривень хабара за виділення та зміну цільового призначення земельної ділянки площею 33 гектарів одній з комерційних структур. Затримали правоохоронці ймовірного посередника – Романа Чайку, екс-директора «Хмельницькстандартметрології», який є радником голови Новоушицької райдержадміністрації. Обидва підозрюваних перебувають у хмельницькому слідчому ізоляторі.

Якщо провину обох підозрюваних буде доведено в суді, то їм загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років. Нагадаємо й те, що це вже не перший скандал навколо виділення земельних ділянок у Новоушицькому районі. Так, у квітні минулого року затримали колишнього керівника райдержадміністрації Антона Бугерка за вимагання 120 тисяч доларів хабара, з яких він отримав 11 тисяч. За ці гроші він обіцяв приватному підприємцю виділити 4 гектари землі. Рішенням суду його позбавили волі на вісім років із конфіскацією майна.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую