FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
3 Липня, 2024

Зеленський у Хмельницькому: Симчишин розповів, чи спілкуватиметься з президентом

Олександр Симчишин додав, що поки не отримував від президента реакції на звернення міських голів щодо закону про мову. Фото: Ольги Саліпи

Міський голова каже, що його запросили на одну із зустрічей.

Сьогодні, 3 червня, президент України прибув з дводенним робочим візитом у Хмельницьку область. Зокрема, цього дня очільник держави має ознайомитися з реалізацією проєкту «Велике будівництво», провести зустріч з представниками бізнесу та відвідати лабораторію мікробіологічних досліджень в обласному центрі. А ось про те, чи матиме з Володимиром Зеленським розмову хмельницький міський голова Олександр Симчишин, останній розповів під час сьогоднішнього брифінгу.

За словами Олександра Симчишина, його запросили на один із запланованих заходів, у якому братиме участь президент. Проте він поки не знає, чи у нього буде можливість безпосередньо поспілкуватися з Володимиром Зеленським.

Також він додав, що не отримав відповіді від очільника держави на лист, в якому Олександр Симчишин спільно з міськими головами Тернополя та Івано-Франківська висловив обурення щодо можливого перегляду мовного законодавства.

«Реакції на наше звернення про можливі зміни закону про мову не було. Але я навіть не знаю, чи вона буде, — розповідає Олександр Симчишин. — Для нас важливо, щоб закон про мову ніхто не чіпав і не задавався думками заперечувати статус української мови як державної».

Нагадаємо, кореспондентів сайту «Є», як і більшість представників місцевих видань, не акредитували для зустрічі з президентом. Виключенням стали лише телеканали.

Також нагадаємо, що у поліції кореспондентам сайту «Є» пояснили, дороги в місті не заплановано перекривати. Кортеж президента має їхати у загальному автомобільному потоці з дотриманням правил дорожнього руху. 

До теми: Зеленський у Хмельницькому: реакція соцмереж на очікуваний приїзд президента