ye-logo.v1.2

Зеленський у Хмельницькому: реакція соцмереж на очікуваний приїзд президента

Політика 6252
Зеленський пробуде на Хмельниччині два дні
Зеленський пробуде на Хмельниччині два дні . Фото: ілюстративне president.gov.ua

Реакція жителів області була різною.

Сьогодні, 3 червня, у Хмельницький приїздить президент України Володимир Зеленський. За інформацією пресслужби Хмельницької облдержадміністрації на території краю очільник держави пробуде два дні. Крім обласного центру, він має відвідати й Кам’янець-Подільський.

На жаль, кореспонденти сайту «Є» не зможуть зустрітися з Володимиром Зеленським і поставити йому питання. Ні журналіста, ні оператора нашого видання не акредитували, які й багатьох наших колег з інших місцевих видань. Виключенням стали лише телеканали. Однак ми будемо стежити за перебігом візиту президента на територію Хмельницької області.

Зокрема, кореспонденти сайту «Є» дослідили як відреагували користувачі соціальної мережі «Фейсбук» на новину про візит гаранта Конституції, а також провели онлайн опитування, які питання б поставили наші читачі Володимиру Зеленському (далі граматика цитат з постів у фейсбуці збережена — авт.).

Серед відповідей на опитування були чіткі питання щодо життя країни, іноді схвальні відгуки, а також низка обурень щодо діяльності Володимира Зеленського.

Наприклад, користувач Андрій Бурбас пише: «Рівно усі ті питання, які він задавав Порошенкові на стадіоні: 1. Чому ніхто не сидить за Іловайськ та Дебальцеве? 2. Чому через 6 років ми так і не знаємо вбивць на Майдані? 3.Чи не хотіли б ви взяти участь в експерименті і спробувати прожити на 1500 гривень пенсії хоча б місяць? 4.Скільки грошей вам ще потрібно взяти з бюджету країни, щоб наїстися? 5. Чому не покарані прибічники Януковича?...»

Користувач Андрій Бурбас пропонує поставити Володимиру Зеленському ті ж питання, які той ставив Петру Порошенку

Користувач Андрій Бурбас пропонує поставити Володимиру Зеленському ті ж питання, які той ставив Петру Порошенку

Були й інші питання, які стосувалися соціальної сфери. Зокрема, Ирина Савич питає, «коли нарешті будуть виплати по безробіттю. І чи завжди буде така причина фінансування?». А Євгенія Пасічник: «Чому закривають районні лікарні? Чому райони реструктуризують? Чому й навіщо знищують Україну? Цих «ЧОМУ» є стільки, що за візит президента до Хмельниччини невистачить часу, щоб лише прочитати питання».

Натомість користувач Volodymyr Yastrebchak питає про ситуацію з блакитним паливом: «Дешевий газ закачали в сховища вже? Чи він якось на сховищах вже подорощав? З якої радості знову дорощає що купили за дешево?»

Volodymyr Yastrebchak питає про ситуацію з блакитним паливом

Volodymyr Yastrebchak питає про ситуацію з блакитним паливом

Були й досить незвичні питання до президента. Наприклад, користувач Василь Камінський пише: «Пане Президенте, у мене до вас дуже серйозне питання, яке хвилює багатьох: чи готові ви передплатити Сімейну газету на півроку(148 гривень) або краще на цілий рік(трішки більше)?»

Василь Камінський цікавиться, чи президент готовий передплатити «Сімейну газету»

Василь Камінський цікавиться, чи президент готовий передплатити «Сімейну газету»

Також були схвальні думки щодо візиту Володимира Зеленського. Наприклад, користувачка Марія Давиденко зазначає: «Добре, що їде. Хай трохи місцевим чиновникам прочухана дасть. Після подібних візитів зазвичай відбувається пожвавлення в роботі. Тож все ок».

Іноді траплялися схвальні відгуки про президента

Іноді траплялися схвальні відгуки про президента

Але була й низка негативних відгуків. Наприклад, Kravchenko Volodymyr зазначає: «Якщо без ненормативної лексики, то нічого», а користувач Vladimir Stanislavovish Boytsun обурюється втручанням у закон про мову.

Але вистачало й негативних

Але вистачало й негативних

Люди також активно коментували новини про візит президента України у місцевих групах у фейсбуці та на своїх персоналдльних сторінках.

Так, у групі «Не типова Деражнянщина!» користувач Nik Nazarchuk пропонує Володимиру Зеленському поїхати «електричною» у Жмеринку. Так, він оборюється ситуації щодо потяга сполученням Гречани-Жмеринка, який рух якого дозволила відновити хмельницька обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, але цього не зробили представники Вінницької облдержадміністрації. Відповідно потяг досі не відновив рух.

Люди пропонували проїхатися очільнику держави до Жмеринки потягом, який так і не відновив свою роботу

Люди пропонували проїхатися очільнику держави до Жмеринки потягом, який так і не відновив свою роботу

Траплялися дописи й «на грані». Наприклад, у групі «Давидківці» (саме у цьому селі, за нашою інформацією, президент має побувати на відриті дитсадка — авт.) користувач Андрій Даков поширив такий допис:

Користувач Oleh Chernenko на свій персональній сторінці у фейсбуці ставить риторичне питання, чи через візит президента сьогодні у Хмельницькому перекриють рух велодоріжками. Це пояснюється тим, що Володимира Зеленського асоціюють з його персонажем зі серіалу «Слуга народу» Василем Голобородьком, який охоче користувався велотранспортом. Крім того, це риторичне питання стосується можливого перекриття вулиць через президентський кортеж.

До теми: Зеленський у Хмельницькому: чи перекриватимуть дороги

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую