ye-logo.v1.2

Сесія Хмельницької облради: призначення директорів і ліквідація локомотивного депо

Політика 3099

Сьогодні, 24 вересня, відбудеться чергова сесія Хмельницької обласної ради.

Цього разу депутатам облради до розгляду буде запропоновано відносно небагато проєкті рішень — понад 30 питань порядку денного. Частинна з них стосується кадрової політики, обласних програм і господарської діяльності. Також місцеві обранці розглядатимуть звернення до органів центральної влади з різними вимогами. Наприклад, відмовитися від ліквідації локомотивного депо Гречани.

Згідно з текстом цього звернення, правління АТ «Укрзалізниця» вирішило провести реструктуризацію локомотивного господарства. В її рамках передбачено ліквідувати й основне локомотивне депо Гречани. Натомість на його базі заплановано створити оборотне депо основного експлуатаційного депо Жмеринка.

На думку, депутатів це спричинить зменшення податкових надходжень до місцевих бюджетів Хмельниччини, скорочення працівників, погрішить умови ведення бізнесу та умови роботи локомотивних бригад. Тому обранці планують звернутися до парламенту та уряду з вимогою відмовитися від ліквідації локомотивного депо Гречани та залишити чинним його нинішній статус.

Втім, чи не найбільшим блоком питань стане кадрова політика. На розгляд депутатів буде винесено понад десяток проєктів рішень, які стосуються призначення директорів комунальних підприємств обласного підпорядкування. Наприклад, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, обласного госпіталю ветеранів війни, обласної фірми «Фармація», Солобковецького й Полонського будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, КП «Комунальник» тощо. Очільників цих закладів обрали на засіданнях конкурсних комісій, а тепер депутатам потрібно затвердити їх призначення.

Також депутати розглядатимуть питання переведення дитячих санаторіїв обласного підпорядкування з цілорічного на сезонний режим роботи, а також проєкти рішень, які стосуються затвердження та внесення змін до низки програм Хмельниччини.

Отож, як і за що голосуватимуть депутати Хмельницької обласної ради, ви можете побачити завдяки прямій трансляції сесії облради від кореспондентів сайту «Є».

Початок сесії Хмельницької обласної ради запланований на 10:00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую