ye-logo.v1.2

Уряд погодив призначення нового голови Хмельницької облдержадміністрації

Політика 4801
Сергій Гамалій під час співбесіді в уряді заявив, що ніколи не працював державним службовцем, а прийшов з бізнесу
Сергій Гамалій під час співбесіді в уряді заявив, що ніколи не працював державним службовцем, а прийшов з бізнесу. Фото: з фейсбука Сергія Гамалія

Натомість Дмитра Габінета президент має звільнити з цієї посади.

Сьогодні, 18 листопада, члени Кабміну проголосували за низку кадрових змін. Вони торкнулися й Хмельницької обласної державної адміністрації. Урядовці вирішили погодити звільнення нинішнього голови ОДА Дмитра Габінета й натомість призначити на цю посаду Сергія Гамалія, з якими під час засідання Кабміну провели співбесіду. Однак остаточне рішення щодо кадрових ротацій має приймати президент України.

Під час засідання Кабміну 41-річний Сергій Гамалій розповів, що народився у Кам’янці-Подільському. Спершу він навчався у Хмельницькому інституті регіонального управління та права. Проте згодом перевівся у Чернівецький університет імені Федьковича. А у 1999 році він виїхав у Польщу, де почав навчатися у Вищій економічній школі Варшави.

«Я займався ресторанним та транспортним бізнесом. Маю логістичну компанію. Ніколи не працював держслужбовцем. Безпартійний, — коротко розповідає про себе та плани Сергій Гамалій. — Нині у Хмельницькій області три райони. З цим потрібно буде працювати. Також потрібно буде працювати з новою обласною радою. Зараз можна говорити про розвиток Хмельниччини як туристичної чи оздоровчої. Але насамперед найбільший виклик становить COVID-19».

Крім коронавірусу, найбільшими питаннями Хмельниччини Сергій Гамалій вважає своєчасне отримання підприємцями відшкодування податку на додану вартість та підтримка сільськогосподарського бізнесу.

На жаль, побачити електронну декларацію Сергія Гамалія як кандидата на посаду голови Хмельницької облдержадміністрації не можна ймовірно через рішення Конституційного Суду України від 27 жовтня цього року, якою було скасовано обов’язкове оприлюднення декларацій у реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції.

Станом на 18-у годину 18 листопада на сайті Офісу президента України поки що немає указів про звільнення нинішнього голови Дмитра Габінета, чи призначення на його місце Сергія Гамалія.

Нагадаємо, поки що чинний голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет фактично працює на цій посаді майже рік. Його призначення Кабін погодив 28 жовтня, а Володимир Зеленський призначив на посаду 21 листопада.

Читайте також: Уряд має заздалегідь інформувати про посилення карантину: нова постанова парламенту

Коментарі:

Віталій Українець 19.11.2020 04:16

батько його був директором кабельного заводу-заводу-міліонер ще за союзу.Надіюсь що впорається але на великі успіхи не вірю!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую