ye-logo.v1.2

Депутати Хмельницької облради звернулися до уряду щодо карантину

Політика 3230
Хмельницька облрада звернулася до Кабміну, щоб повернули адаптивний карантин.
Хмельницька облрада звернулася до Кабміну, щоб повернули адаптивний карантин. . Фото: Андрія Ящишена

Відповідне звернення підтримали 50 обранців.

Сьогодні, 24 грудня, Хмельницька обласна рада прийняла звернення до Кабінету Міністрів України «Щодо вжиття заходів для відновлення економіки». Його підтримали 50 депутатів, ще 6 не голосували.

У зверненні, зокрема, йдеться про те, що економіка не витримає локдауну, який уряд запроваджує з 8 по 24 січня. «Роботодавці не зможуть виконувати зобов’язання перед працівниками, перед постачальниками, фінансовими установами, зменшаться податкові надходження», - заявила депутатка Лариса Конончук. – Уряд зобов’язаний негайно вжити рішучих кроків по відведенню наслідків економічної кризи і негайно розробити з залученням представників органів місцевого самоврядування критерії, які дозволять кожному місту та регіону, в залежності від епідситуації, повернутися малому та середнього бізнесу до нормального функціонування». А відтак слід знову повернути адаптивний карантин, щоб обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій могла встановлювати карантинні обмеження на тій чи іншій території.

За словами першого заступника голови обради Володимира Гончарука, наразі в області спостерігається тенденція до зниження госпіталізованих на COVID-19, а також кількості зареєстрованих нових хворих. «Ми не можемо говорити, що пандемія проходить, але вона в нас пішла на спад. Тому вважаю, що немає необхідності встановлювати однакові обмеження по всій Україні і закривати всіх суб’єктів господарювання. Тому вважаю таке звернення необхідним, щоб Кабінет Міністрів міг внести зміни до своєї постанови і дав можливість регіональним комісіям ТЕБ НС встановлювати обмеження», - завив Володимир Володимирович.

У підсумку депутатський корпус підтримав відповідне звернення. Нагадаємо, 9 грудня, на позачерговому засіданні Кабміну урядовці проголосували за продовження дії карантину до 28 лютого 2021 року. Водночас із 8 по 24 січня ввели жорсткі карантинні обмеження. У ці дні буде заборонено закладам громадського харчування приймати відвідувачів. Повністю заборонять роботу закладів культури, розважальних закладів та проведення будь-яких масових заходів. Виключенням є лише офіційні спортивні змагання, які мають проходити без присутності глядачів. Заборонили й роботу закладів освіти, крім дитячих садочків. Перукарні та салони краси можна буде відвідувати за попереднім записом, без очікування всередині. Також заборонять прийом відвідувачів закладам, які здійснюють торгівлю непродовольчими товарами. Їх можна реалізовувати за допомогою доставки. Однак це обмеження не повинно стосуватися непродовольчих ринків.

Карантин, який діятиме в Україні з 8 по 24 січня 2021 року

Карантинні обмеженення в Україні з 8 по 24 січня. Інфографіка Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо,  сесію Хмельницької обласної ради, яка проходить 24 грудня, сайт "Є" транслює наживо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую