ye-logo.v1.2

Зеленський змінив дату святкування Дня молоді (Опитування)

Політика 2502
В Україні свято молоді 12 серпня офіційно почнуть відзначати лише у наступному році
В Україні свято молоді 12 серпня офіційно почнуть відзначати лише у наступному році. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Деякі громадські активісти називали попередню дату «радянсько-російською».

З наступного року Україна відзначатиме День молоді разом з усім світом — 12 серпня. Указ Володимира Зеленського про зміну дати відзначення цього свята опублікували сьогодні, 29 липня, на сайті Офісу президента. З цієї нагоди сайт «Є» вирішив провести опитування, щоб зрозуміти, як ставляться читачі до цієї ініціативи.

Згідно з цим указом, президент встановив щорічно відзначати в Україні День молоді 12 серпня, що збігається з Міжнародним днем молоді. Відтак втрачає чинність указ, прийнятий ще у 1994 році, щодо його святкування в останню неділю червня. На такий крок Володимир Зеленський пішов, прислухавшись до представників громадських організацій.
«З метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів», — зазначено в указі.

Щоправда, цьогоріч 12 серпня День молоді Україна офіційно ще не відзначатиме, адже президентський указ набере чинності лише 1 січня 2022-го.

Підписання такого указу вже підтримали представники деяких громадських організацій, які раніше відстоювали зміну дати молодіжного свята. Серед них — громадська спілка «Національне українське молодіжне об’єднання».

«Це сталося! Влада почула ініціаторів перенесення свята та усіх молодих людей України. День молоді переноситься з радянсько-російської дати останньої неділі червня на Міжнародну — 12 серпня, — пишуть представники «НУМО» на своїй сторінці у фейсбуці. — Цей указ є результатом синергії громадянського суспільства і держави. Нарешті, на тридцятому році незалежності ми знайшли спільну мову, перестали ховатись за залізною завісою та наблизили Україну до відкритого світу».

Нагадаємо, цьогоріч Україна відзначала День молоді 27 червня. З цієї нагоди у хмельницькому Молодіжному парку впродовж 19-20 червня вирував молодіжний фестиваль «MyFest».

Читайте також: Уряд виділив Хмельницькій області понад 2 мільйони гривень

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую