ye-logo.v1.2

Звільнено начальницю обласної служби у справах дітей, яку підозрюють у хабарництві

Політика 4298
Ніна Іванівна перестала очолювати службу у справах дітей Хмельницької облдержадміністрації з 16 вересня
Ніна Іванівна перестала очолювати службу у справах дітей Хмельницької облдержадміністрації з 16 вересня. Фото: зі сайту Хмельницької облдержадміністрації

Підставою звільнення Ніни Магур став її вихід на пенсію.

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій звільнив Ніну Магур з посади начальниці служби у справах дітей ОДА. Нині вона фігурує у справі, пов’язаній з отриманням п’яти тисяч доларів хабаря за усиновлення дитини. Проте причина звільнення зовсім інша — вихід на пенсію. Про це зазначено у розпорядженні Сергія Гамалія, яке було опубліковане вчора, 22 вересня.

Згідно з ним, Сергій Гамалій підписав відповідне розпорядження ще минулого тижня. Тому Ніна Іванівна, яка роками очолювала обласну службу у справах дітей, позбулася своєї посади 16 вересня.

«Звільнити 16 вересня Магур Ніну Іванівну з посади начальника служби у справах дітей Хмельницької облдержадміністрації у зв’язку з виходом на пенсію. Підстава: заява Ніни Магур від 15 вересня», — зазначено в розпорядженні.

Нагадаємо, про затримання Ніни Магур правоохоронці повідомили 13 липня цього року. За інформацією пресслужби Хмельницької обласної прокуратури, начальниця служби у справах дітей отримала п’ять тисяч доларів хабаря. Ці кошти вона вимагала за сприяння у прийнятті рішення про усиновлення малолітньої дитини.

Таким чином Ніну Магур підозрюють у скоєнні злочину передбаченого частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Якщо її провину доведуть у суді, вже експосадовиці може загрожувати від трьох до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування цієї справи триває й досі. Наприклад, 6 вересня Хмельницький міськрайонний суд продовжив його термін ще до чотирьох місяців. До того ж після затримання Ніни Магур орган правосуддя тимчасово відсторонив її від займаної посади. Однак 6 вересня відмовив прокуратурі в продовженні терміну відсторонення від посади. А також замінив Ніні Іванівні запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на домашній арешт у нічний час.

Яке майно та доходи задекларувала Ніна Магур

На час написання матеріалу Ніна Магур ще не опублікувала електронну декларацію перед звільненням з посади начальниці служби у справах дітей Хмельницької облдержадміністрації. Її остання декларація охоплює період за 2020 рік.

Нерухомість. Торік Ніна Іванівна володіла квартирою у Хмельницькому, житловим будинком в селі Олексіївка та двома земельними ділянками в Пиляві колишнього Старосинявського району. Натомість її чоловіку Олександру Магуру належали квартира та земельна ділянка в обласному центрі, а також п’ять земельних ділянок у Розсоші Хмельницького району.

Автотранспорт. Відсутній.

Корпоративні права. Відсутні. Проте Ніна Магур задекларувала, що їй належить «об’єкт комерційної власності: майновий пай СТОВ «Дружба» у селі Пилява».

Доходи та грошові активи. Торік Ніні Іванівні нарахували 238 тисяч 52 гривні зарплатні у службі у справах дітей Хмельницької ОДА, 380 гривень гонорару в Хмельницькому центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців, 51 тисячу 563 гривні пенсії та 9 тисяч 85 гривень від надання майна в оренду. Натомість її чоловік задекларував загалом 33 тисячі 496 доходу за 2020-й: пенсія та від надання майна в оренду. Ніна Магур вказала, що торік володіла готівкою трьома тисячами доларів, а її чоловік 20-а тисячами доларів.

Читайте також: Обласний департамент освіти залишився без «нової» директорки

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую