ye-logo.v1.2

Не можемо зупинити війну, якщо цього не хоче Росія: Кулеба про переговори з Лавровим

Політика 2729
Зустріч Кулеби та Лаврова організували турецькі дипломати
Зустріч Кулеби та Лаврова організували турецькі дипломати. Фото: знімок з відео

Україна не здалась і не здасться ворогу.

Сьогодні, 10 березня, у Туреччині зустрілися міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба та Росії Сергій Лавров. Вони обговорили питання організації гуманітарних коридорів і припинення вогню. Ці переговори вкотре показали, що загарбники досі не хочуть припиняти війну.

Дмитро Кулеба розповів, що їхав на переговори з Лавровим з двома важливим завданнями. Перше — організувати гуманітарний коридор з і до Маріуполя, де нині найважча ситуація. Друге — домовитися принаймні про 24-годинне перемир’я. Воно необхідне, щоб розв’язати нагальні питання мирного населення, яке страждає від війни.

«Зберігаю надію, що Російська Федерація суто з міркувань людського милосердя дозволить працювати гуманітарним коридорам з Маріуполя та інших міст, — коментує Дмитро Кулеба. — Однак ми не можемо зупинити війну, якщо в країни-нападника немає бажання цього робити».

Український дипломат пояснив, що питання припинення вогню досить прив’язане до вимог, які виснув Путін (серед них: визнання анексії Криму й так званих «ЛДНР» у межах Луганської та Донецької областей — авт.). Тому Дмитро Кулеба наголосив, що Україна не здалась і не здасться ворогу.

«Ми готові до дипломатії. Ми шукаємо дипломатичні рішення, але поки їх немає, ми готові, жертвуючи собою, захищати нашу землю та наших людей від російської агресії», — підкреслив міністр закордонних справ України.

Він додав, що сподівається на продовження нинішнього формату переговорів, якщо російська сторона буде готова до серйозної розмови, а не повторюватиме пропагандистські штампи.

Нагадаємо, 7 березня на території Білорусі пройшов третій раунд переговорів між Україною та Росією щодо припинення вогню. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що тоді були досягнені невеликі позитивні зрушення щодо покращення логістики гуманітарних коридорів. Натомість по базовому політичному блоку врегулювання разом з припиненням вогню та гарантіями безпеки — продовжені інтенсивні консультації.

Читайте також: Противник знизив темпи наступу: втрати ворога станом на ранок 10 березня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую