ye-logo.v1.2

Переговори між Україною та росією: що відомо про нову зустріч

Політика 5197
Новий етап переговорів має пройти у Туреччині
Новий етап переговорів має пройти у Туреччині. Фото: ілюстративне з твіттеру Михайла Подоляка

Впродовж останніх тижнів делегації зустрічалися лише у форматі відеозв’язку.

Новий етап переговорів між Україною та росією мають пройти Туреччині. Попередньо — вранці 29 березня.

Остання очна зустріч між делегаціями України та росі відбулася 7 березня на території Білорусі. Опісля переговори перейшли у формат відеозв’язку. Такі перемовини проходили ледь не щодня. Тепер же на черзі нова зустріч в живу.

«Сьогодні (27 березня — авт.) на черговому раунді перемовин по відео було прийнято рішення провести наступний живий раунд двома делегаціями в Туреччині 28-30 березня. Деталі згодом», — заявив представник української делегації, нардеп Давид Арахамія.

Про це також написало британське інформаційне агентство «Рейтер». Воно повідомило, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган домовився з путіном про проведення нового етапу переговорів у Стамбулі. Також Ердоган висловив сподівання, що внаслідок них буде припинено вогонь.

Ймовірною датою переговорів «Рейтер» назвало вечір 28 березня. Однак речниця фракції «Слуга Народу» Юлія Палійчук з посиланням на слова Давида Арахамії заявила, що зустріч делегацій запланована на 10-у ранку 29 березня. Причиною зміщення дати стали логістичні проблеми.

До речі, нещодавно радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк коротко прокоментував статус переговорів. За його словами, громадянам не потрібно довіряти різноманітним чуткам і тим паче заявам представників росії.

«Заяви російської сторони — це лише їхні запити. Усі заяви мають на меті, серед іншого, спровокувати напругу в медіа. Наші позиції незмінні: припинення вогню, виведення військ та жорсткі гарантії безпеки з конкретними формулами», — написав Михайло Подоляк у своєму твіттері.

Нагадаємо, переговори між Україною та росією розпочалися 28 лютого. Впродовж першого-третього етапів делегації зустрічалися на території Білорусі. Опісля вони перейшли до онлайн-формату.

Також нагадаємо, що радник керівника Офісу президента Олексій Арестович прогнозує, що війна завершиться не пізніше цього травня.

Читайте також: Вбито близько 17 тисяч окупантів: втрати ворога станом на ранок 28 березня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую