ye-logo.v1.2

Важкий діалог і технічна перерва: що відомо про четвертий раунд переговорів з окупантами

Політика 6174
Переговори України та росії «переїхали» з території Білорусі у відеоформат
Переговори України та росії «переїхали» з території Білорусі у відеоформат. Фото: з твіттеру Михайла Подоляка

Серед ключових питань — повне виведення російських військ з території України.

Сьогодні, 14 березня, пройшов четвертий раунд переговорів між Україною та росією. На відміну від попередніх він проходив в онлайн-форматі. До того ж він не отримав логічного завершення — делегації взяли технічну перерву до наступного дня. Деталі нинішніх переговорів у своєму твіттері розповів радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, впродовж останніх днів переговори з делегацією російської федерації тривали безперервно у відеоформаті. Також були створені спеціальні робочі підгрупи. Однак повноцінний четвертий раунд для підбиття попередніх підсумків був призначений саме на 14 березня.

Позиції нашої делегації залишаються незмінними. Зокрема, нині обговорювали питання припинення вогню, негайного виведення всіх військ і гарантії безпеки для України.

«Сторони активно висловлюють свої позиції, вже уточнені. Комунікація важко, але йде. Причина розбіжностей у тому, що ми маємо дуже різні політичні системи. Україна — це вільний діалог у суспільстві та обов’язковий консенсус. Росія — це ультимативне придушення власного суспільства», — зазначив Михайло Подоляк.

Близько 16-ї години він повідомив, що у перемовинах взято технічну паузу до завтра, тобто 15 березня. Це необхідно для додаткової роботи у робочих підгрупах й уточнення окремих визначень.

Нагадаємо, перші повноцінні переговори між Україною та росією розпочалися 28 лютого. Три їх повноцінні раунди проходили на території Білорусі. У склад української делегації, крім Михайла Подоляка, увійшли: нардепи Давид Арахамія та Рустем Умєров, міністр оборони Олексій Резніков, перший заступник глави делегації в Тристоронній контактній групі Андрій Костін і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Перші домовленості про організацію гуманітарних коридорів були досягнені 3 березня під час другого раунду. А 7 березня на тертому раунді — удосконалювали логістику цих коридорів. Однак ключових питань щодо припинення вогню та виведення російських військ тоді не було досягнено. Тож Михайло Подоляк заявив, що консультації триватимуть поки не буде отримано необхідних Україні результатів.

Читайте також: Техніка окупантів стає металолом: втрати ворога станом на ранок 14 березня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую