ye-logo.v1.2

Хмельницька «Просвіта» звернулася до Володимира Литвина

Політика 2391

Правлiння Хмельницького мiського Товариства української мови iменi Тараса Шевченка «Просвiта» висловило свою позицію, що можливості дорівнювати мови нацiональних меншин до мови державної.

У відкритому листі Хмельницького мiського Товариства української мови iменi Тараса Шевченка «Просвiта» до Голови Верховної Ради України йдеться про «абсурдність» законопроекту Кiвалова та Колiсниченка «Про засади державної мовної політики», яким передбачається вільне використання регіональних мов, які є рідними для не менше 10% громадян, що населяють певну територію за даними перепису.
«Витримавши наругу над собою протягом вiкiв, українська мова не повинна бути знищена на 21-му роцi незалежностi України, - йдеть у листі «Просвіти» до Литивна. - I Венецiанська комiсiя тут нi до чого! Просимо Вас, керiвника парламенту, ще i ще раз провести роз’яснювальну роботу з тими слугами народу, якi ще i ще раз нав’язують хворобливу думку про те, що й без Мови Україна лишиться державою. Тут i слiпому видно, що бiльшовики в парламентi не хочуть української України. Але здоровий глузд повинен перемогти, щоб, не дай Боже!, нащадкам нашим не довелось спiвати:
« Вже умерла України
i слава, i воля…»
Отож, нiякого компромiсу не може й не повинно бути щодо мовної полiтики в Українi – Конституцiю й бiльшiсть має виконувати!
Слава Українськiй Державнiй Мовi!, яку при нормальнiй державнiй полiтицi вивчатимуть i цiнуватимуть всi нацiональнi меншини України».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую