ye-logo.v1.2

Хмельницькі юристи висловили свою думку про суд над Тимошенко

Політика 3087

Вони відповіли на наше запитання: “Як ви оцінюєте результат судового процесу над Юлією Тимошенко?»

Клара Маргулян адвокат, заслужений юрист України:

“В процесі над Юлією Тимошенко були суцільні порушення, як Європейської конвенції прав людини так і Конституцї та загалом українського законодавства. Зокрема, цілого ряду статей Кримінально Процесуального кодексу України. До прикладу, Тимошенко не дали скористатися ані законним правом ознайомитися ще на стадії досудового слідства з матеріалами справи (надані строки на ознайомлення були такі, що їй доводилося перечитувати до 1000 сторінок на день), ані правом судових дебатів та рівності прав сторін судового процесу. І цьому були свідки усі. Загалом, список порушень цього судового процесу можна перераховувати довго. Скажу, що за 57 років своєї практики я бачила багато, та ніколи не стикалася з таким суцільним порушенням судового процесу. Він нагадував звичайне судилище”.

Анатолій Стасишин, засновник та керівник громадської організації “Подільська правозахисна фундація” , адвокат:

“На мою думку, судовий процес проведений з порушенням чинного законодавства, а винесений вирок – незаконний і несправедливий. Адже у діях Юлії Тимошенко немає зловживання і перевищення службових обов'язків, бо немає головного – користі. Тобто, злочином можна вважати дії службової особи, якщо вони спрямовані на отримання користі для себе чи третіх осіб. А Юлія Тимошенко виручала усю Європу. Крім того, Юлія Тимошенко – політик, і вона має нести політичну відповідальність перед виборцями. Її дії – це квота довіри виборців їй та політичній силі, яку вона очолює”.

Олег Рохов, адвокат:

«Розправа над політичним опонентом не личить правовій державі. Ганьба українській владі. Закон – це не ринг, можна обійтися і без боксерських рукавиць».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую