ye-logo.v1.2

Округи «нарізали» – на вибори шикуйсь!

Політика 6828
Україна
Україна. Фото: maidan.org.ua

Центральна виборча комісія нарешті остаточно сформувала округи, по яких восени цього року будуть обиратися депутати-мажоритарники.

У Хмельницькій області їх традиційно сім. Жителі обласного центру голосуватимуть на двох із них. «Усі округи, окрім одного, що у місті Хмельницькому, відрізняються від тих, що були раніше. Однак варто зазначити, що хоч законодавчо жодного зауваження до формування округів немає – це не означає, що їх немає взагалі», – сказав 15 травня на прес-конференції голова Хмельницького обласного осередку всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Юрій Ануфрієв. Зауваження стосуються, в основному, області. По-перше, за словами Юрія Анатолійовича, окремі новоутворені округи є значно більшими за протяжності та площею, ніж у 2002 році, коли їх формували востаннє. А по-друге – дотримання кількості виборців без урахування адміністративних особливостей області загалом чи окремо взятого району, які входять в округи, призводить до нетипової виборчої географії. Як зазначив пан Ануфрієв, запропоновані новації не є виправданими, адже за попереднім розподілом кількість виборців теж відповідала нормам. Погодився з ним і політолог, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії та країнознавства ХНУ, Микола Олійник. «Округи сформовано дуже професійно, – зазначив політолог. – Очевидно, партія влади вже давно придивилася до того, які політичні настрої та симпатії існують серед виборців, і саме зважаючи на це, й «нарізалися» округи». За його словами, округи створювалися або для тих, хто має чимало коштів і може дозволити собі «кататися» по усьому окрузі, або ж для тих, хто має пресловутий адмінресурс. Ще одна «дірка», яка зяятиме на виборах, на думку Миколи Петровича, це підвіз бюлетенів із виборчих дільниць. «Дороги в нас погані, освітлення на шляхах немає, може мішок розв’язатися чи бюлетені – випасти. Та мало що на тих клятих дорогах може статися!», – з іронією зазначив він і додав, що треба бути готовими до того, що на наших округах будуть висуванці із великого бізнесу, а значить, працюватимуть не на стратегічний розвиток, а на розвиток власного бізнесу. Однак це ще не причина ігнорувати вибори, адже «поганих політиків обирають хороші виборці, які або не приходять на вибори, або голосують, як нині модно казати, серцем, душею, але – спаси Боже, головою!». За словами учасників прес-конференції, у фальсифікаторів буде комплексний підхід до досягнення «потрібного» результату, адже межі округів, на їхню думку, були продумані задовго до того, як їх мали «нарізати». Однак, що б хто не говорив, а виборча лихоманка почалася, і з кожним днем вона набиратиме більших обертів.
Нагадаємо, що вибори до Верховної Ради України відбудуться 28 жовтня. Виборча кампанія почнеться 30 липня. Реєстрація кандидатів у депутати має завершитися 20 серпня.

Одномандатний виборчий округ № 187
Центр – місто Хмельницький.
Межі: частина міста Хмельницького (виборчі дільниці № 681455 –681536).
Кількість виборців – 146 225.

Одномандатний виборчий округ № 188
Центр – місто Хмельницький.
Межі: частина міста Хмельницького (виборчі дільниці № 681427 –681454), Волочиський, Хмельницький райони.
Кількість виборців – 148 666.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую