ye-logo.v1.2

Яким депутатом є Олександр Слободян

Політика 5929

Громадянський рух «Чесно» моніторив по кількох критеріях діючих депутатів Верховної Ради

Ми візьмемо частину, котра стосується діяльності Олександра Слободяна, котрий балотується в депутати по Хмельницькому. Додамо лише, що він голосував за звільнення Ю.Тимошенко, за призначення генпрокурора Пшонки, прем'єр – міністра Азарова так, як голосувала більшість регіоналів у Верховній Раді( в цьому ви можете переконатися на сайті парламенту), хоча декларує свої погляди як демократичні і ледь не «помаранчеві».

Непричетність до корупційних дій
Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному веб-сайті ПАТ "Оболонь", Слободян Олександр В'ячеславович з 1990 по 1998 рік обіймав посаду генерального директора ВАТ "Оболонь", а з 1998 року - посаду президента компанії та президента футбольного клубу "Оболонь". На цьому ж веб-сайті він і нині зазначений як президент ПАТ "Оболонь". Здійснюючи депутатські повноваження, Слободян Олександр В'ячеславович у своїх інтерв'ю та публічних коментарях неодноразово ділився планами роботи ПАТ "Оболонь" та інформував про його роботу, обговорював певні аспекти діяльності підприємства з посадовими особами, що може свідчити про його фактичне керівництво діяльністю ПАТ "Оболонь".
Згідно із Законом "Про статус народного депутата України", народний депутат України не має права входити до складу керівництва, правління чи ради підприємства, установи, організації, що має на меті одержання прибутку. Хоча наведена інформація не є підтвердженням вини народного депутата Слободяна Олександра В'ячеславовича у вчиненні правопорушення, але вона дає вагомі підстави припустити та зробити оцінку про високу ймовірність порушення народним депутатом Слободяном Олександром В'ячеславовичем вимог щодо несумісності депутатського мандата.
З огляду на це, за методологією оцінювання доброчесності кандидатів Руху ЧЕСНО, народний депутат України Слободян Олександр В'ячеславович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.
Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя
9 квітня 2012 року Рух ЧЕСНО письмово звернувся до народного депутата України Слободяна Олександра В'ячеславовича з проханням надати копію його декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік (за винятком відомостей, які є інформацією з обмеженим доступом згідно із Законом України „Про засади запобігання і протидії корупції”). На звернення Руху ЧЕСНО народний депутат України Слободян Олександр В'ячеславович не відповів у встановлений законом строк.
За методологією оцінювання доброчесності кандидатів у депутати невідповідністю Критерію вважається, зокрема, ненадання депутатом Руху ЧЕСНО копії його декларації про майно, доходи, зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Таким чином, Слободян Олександр В'ячеславович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.
Особисте голосування в парламенті
У період здійснення депутатських повноважень у Верховній Раді України VI скликання народний депутат України Слободян Олександр В'ячеславович неодноразово порушував принцип особистого голосування на засіданнях Верховної Ради України. Зокрема, згідно з даними письмової реєстрації народних депутатів України, він був відсутній на вечірньому пленарному засіданні парламенту 21 квітня 2011 року та ранковому пленарному засіданні парламенту 7 липня 2011 року, однак його картка для голосування використовувалась під час голосувань на цих засіданнях. Згідно з методологією оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати невідповідністю депутата Критерію вважається навіть одноразове порушення ним принципу особистого голосування. Таким чином, Слободян Олександр В'ячеславович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.
Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів
Протягом 2011 року було проведено 82 ранкових та вечірніх пленарних засідань парламенту, щодо яких на офіційному веб-сайті Верховної Ради України наявні дані письмової реєстрації народних депутатів. Згідно з цими даними, народний депутат України Слободян Олександр В'ячеславович був присутній на 70 ранкових та вечірніх пленарних засіданнях парламенту, тобто на 85% пленарних засідань Верховної Ради України. 
Протягом 2011 року народний депутат Слободян Олександр В'ячеславович був членом Комітету з питань економічної політики. Інформацію щодо відвідування засідань Комітету з питань економічної політики народним депутатом Слободяном Олександром В'ячеславовичем секретаріат Комітету на запит Руху ЧЕСНО не надав.
За методологією оцінювання доброчесності кандидатів у депутати присутність протягом 2011 року на менш як 75% пленарних засідань парламенту чи менш як 75% засідань комітету, членом якого був народний депутат України, вважається його невідповідністю Критерію. Таким чином, на думку Руху ЧЕСНО, Слободян Олександр В'ячеславович відповідає Критерію.

Андрій Морозюк
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую