ye-logo.v1.2

У політичних «піарників» творча криза

Політика 2513

Принаймні про це кажуть і політтехнологи, і громадські діячі.

Минулого тижня у Хмельницькому представники громадських організацій, журналісти та особи, які мають хоч якесь відношення до виборів, обговорювали способи маніпуляції та використання «брудних» технологій на цьогорічних виборах. «Зараз дуже обмежений перелік способів агітації. Не тому, що їх мало, а тому, що вони не діють, – вважає голова громадської організації «Інформаційно-просвітницький центр «Вісь» Світлана Дубина. – Відтак кандидати через неспроможність створити чи вигадати нові методи переконання виборців вдаються до не зовсім чесних засобів. Якщо раніше на виборців можна було вплинути за рахунок листівок, брошурок чи іншої поліграфічної продукції, то нині це не діє. Вони є у всіх». Сьогодні вибори – це конкуренція «брудних» технологій і маніпулювань свідомістю, – стверджують політологи. У результаті – суспільство під час виборів стає заручником «брудних» політтехнологів-маніпуляторів, які експериментують на громадській свідомості. І робить це кожен кандидат по-своєму.
Хтось створює позитивний образ, хтось намагається розчулити виборців роллю жертви, а ще хтось – вдається до дрібного хуліганства. Як приклад журналістам навели останні події з розмальованими білбордами та іншою зіпсованою агітацією. За останні кілька днів, до прикладу, не псували білборди хіба що тих партій, яких взагалі немає. Спочатку виборцям «повідомили», що Партія регіонів «зруйнує все, від стабільності до добробуту», через кілька днів усі дізналися, що опозиційні сили об’єдналися «для зради Батьківщини». Вже дісталися й до комуністів: нещодавно невідомі особи висловили своє ставлення до цієї партії просто на стіні приміщення, у якому розташований офіс Комуністичної партії України. Нагадаємо, комуністи вже зробили вимушений косметичний ремонт приміщення після того, як невідомі розмалювати його різнокольоровими масляними фарбами напередодні дня народження Володимира Леніна у квітні цього року.
Взагалі, стверджує Світлана Дубина, ще не було жодної виборчої кампанії, у якій не використовували би брудні технології та маніпуляцію. Однак і представники громадських організацій, і політологи, і журналісти, які чи не головний інструмент у руках маніпуляторів, закликають усіх виборців керуватися не емоціями чи тимчасовою вигодою, а розумом та здоровим глуздом, обираючи тих, хто впливатиме на наше майбутнє.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую