ye-logo.v1.2

Комуніст Петро Симоненко: «Нині ми живемо так, як проголосували вчора»

Політика 3038
Петро Симоненко, лідер Комуністичної партії України
Петро Симоненко, лідер Комуністичної партії України

Повернути народовладдя, продані підприємства та гідне життя українцям обіцяє у своїй антикризовій програмі Комуністична партія України. До прийдешніх виборів вони готувалися заздалегідь. Програму, із якою йдуть до парламенту, писали спільно із народом України...

За останні п’ять років КПУ відчутно помолодшала, оволоділа інформаційним простором, модернізувала свої сили та можливості. Напередодні виборчого процесу – об’єднала інформаційні, аналітичні, організаційні та фінансові ресурси для того, щоб детально підготуватися до серйозної роботи на розвиток країни. За словами лідера комуністів Петра Симоненка, партійці достеменно вивчили громадську думку і з’ясували усі болючі питання, які турбують людей: пенсійна реформа, комунальні платежі, торгівля землею, співпраця в рамках митного союзу та інші. 

«Або олігархи, або ми. Третього шляху немає»
– Петре Миколайовичу, як плануєте втілювати антикризову програму в життя?
– Наша програма має три складові: повернути країні народовладдя, сформувати уряд народної довіри та народний бюджет. Для її виконання потрібні фінанси і ми чітко визначили, звідки їх братимемо. Один із перших кроків – навести лад у банківській системі. Бо не можуть люди брати кредити під 25-29% річних! Замінити податок на додану вартість податком із обороту. Для того, щоб накопичувати кошти у державному бюджет ми пропонуємо процес не тотальної, але націоналізації базових об’єктів промисловості. Реалізуючи програму, ми вирішуємо проблему безробіття, рівня заробітної плати, наповнення пенсійного фонду, посилюємо боротьбу з корупцією, легалізуємо тіньову економіку, збільшуємо замовлення вишам на молодих спеціалістів. Потрібно прийняти відповідний закон, який буде гарантувати проведення націоналізації на принципах справедливості. Якщо власник виконував усі зобов’язання, виплачував заробітну платню, випускав конкурентоздатну продукцію, вкладав кошти у розвиток виробництва, а це підприємство вкрай необхідне для держави, ми проводимо націоналізацію, а власнику повертаємо вкладенні гроші. Нехай використовує їх на створення і розвиток інших підприємств. Трохи більше часу вимагатиме проблема повернення вкрадених заощаджень. Однак, ми підрахували реальні можливості і обіцяємо повернути їх протягом трьох, максимум п’яти років. Ми обіцяємо визнати вкрадені заощадження державним боргом і визначимо механізм повернення. Якщо нинішня влада працюватиме й далі, то жодної гривні повернено громадянам не буде. Ми пропонуємо, щоб усі заводи і фабрики, які були збудовані за останні 15 років радянського періоду, вивести в особливий режим і весь прибуток із них має надходити у спеціальний фонд для повернення заощаджень. Якщо олігархи нині пропонують народу й надалі підтримувати владу, яка дозволяє і продовжує грабувати народ України, то ми за альтернативу – програму відродження економіки, забезпечення усіх соціальних програм. Нам нині потрібна лише підтримка громадян, щоб завтра прийняти ці закони.
– Хто представлятиме комуністів на Хмельниччині?
– Наш список поєднує мудрість, молодість і енергію. Ми не лише говоримо про це, але й реально надали можливість молоді бути причетними до прийняття політичних рішень державного рівня. Всі перші секретарі обкомів партій беруть участь у виборах на мажоритарних округах. Це дало можливість другому ешелону партійного керівництва практично попасти у прохідну частину списку і наша фракція насправді серйозно оновлена і омолоджена. Те, що стосується якісного складу, то серед чотирьохсот членів партійного списку та депутатів, які балотуються на мажоритарних округах, у нас 55 осіб – це молодь до 30 років і 140 осіб – це люди до 40 років. З них 150 осіб мають досвід роботи у сільських, міських чи районних радах. 72 особи – це керівники різного рівня, 10 займаються малим та середнім бізнесом. Також у нас понад сотня жінок і двоє студентів. Склад партії – це свідчення того, що саме ми даємо дорогу і робітникам і селянам, представникам інтелігенції, молоді та пенсіонерам, тобто усім верствам населення України. Команду на Хмельниччині очолює Ігор Корнійчук, молодий керівник з досвідом, який вже був депутатом Верховної ради України. Він принципова людина, я бачив його роботу в парламенті і можу впевнено стверджувати, що саме такі, як він, і будуть захищати інтереси хмельничан. Тому звертаюся до усіх виборців: підтримайте на виборах кандидатів від Комуністичної партії.

«Вони обіцяють, а ми зробимо!»
– З якими політичними силами працюватиме компартія після парламентських виборів?
– Це залежить від волі наших виборців. Хотілося б, щоб у парламенті було 450 комуністів, і я гарантую, що тоді Верховна Рада працюватиме як годинник. Не буде посміховиська, яке є нині, кнопкодавства, яке самі ж виборці і дозволили, проголосувавши за тих чи інших депутатів. З іншого боку – ми змінимо статус Верховної Ради – пропонуватимемо відмінити професійний рівень. Не будуть у парламенті депутати отримувати зарплатню. Ось тут, на Хмельниччині, його обрали, тут і отримуватиме зарплатню! Ніхто не фінансуватиме будівництво житла у столиці для депутатів. Вони справді будуть народними депутатами! Візьмуть проекти законів і поїдуть обговорювати їх зі своїми трудовими колективами, виборцями та депутатами усіх рівнів. Там їх запитають і про недоторканність, і що депутат робить… Всі обіцяють. А ми це зробимо!
– Але яким чином навести таку дисципліну у парламенті?
– Я можу говорити лише за фракцію комуністичної партії: наші депутати голосують лише своїми карточками і завжди присутні на усіх засіданнях, окрім деяких випадків, коли людини справді немає в країні. Наша фракція має найкращі показники серед усіх фракцій у Верховній Раді за всіма показниками. У компартії є внутрішня дисципліна!
– Чому її немає в інших партій?
– Тому що хтось купив місце за п’ять-шість мільйонів не для того, щоб сидіти у парламенті, а для того, щоб використовувати свій мандат для повернення цих коштів та власного заробітку. У нашій державі же, крім компартії, немає ідеологічної партії! Усе це виборні проекти для того, щоб дурити людей, а не покращувати рівень їхнього життя. Поки у парламенті не буде більшості із депутатів-комуністів – жодних змін на краще не станеться! Наша політика як пенсійного забезпечення, так і у вирішенні головного питання – рівня життя, буде проводитися наступним чином: ми будемо збільшувати зарплати, пенсії та стипендії, а чітко контролювати ціни і тарифи. Тоді у вас залишатиметься певна сума грошей на ваші потреби. Нині ж, особливо перед виборами, вам обіцяють підняти доходи на п’ять гривень, а ціни – на сотню. А ми нині працюємо над тим, щоб кожен громадянин сплачував за комунальні послуги не більше 10% сукупного доходу сім’ї.
– До мовного закону. Якою бачите подальшу його долю і наслідки?
– При вступі до ПАРЄ Україна взяла на себе певні зобов’язання і те, що обговорювалося і приймалося у парламенті, стосується не російської мови, як другої державної, а приймалося рішення стосовно ратифікації європейської хартії захисту мов національних меншин. Це дві різні речі. А зроблено було те, що завжди робили представники різних партій, чи то помаранчевих, чи біло-блакитних для обдурення людей. Та бійка, яка була вчинена у парламенті нібито за мову, була попередньо домовлена між націоналістами і олігархами. Одні верещали, що вони захищають українську мову, хоча в тому ж законі записано, що державною мовою є українська. Інші кричали, що за другу державну мову, але у тому законі теж про це не має жодного слова! Це не послаблює напругу, а лише її посилює. Ми пропонуємо провести референдум і нехай кожен громадянин остаточно визначиться стосовно мови, політичних альянсів, блоків, а депутати приймуть те, що підтримають люди.
– Яка ж мета цього штучно створеного ажіотажу?
– Це передвиборчі маніпуляції, для того, щоб знову розколоти країну і не акцентувати уваги на тому, що влада не виконала жодної своєї обіцянки. Вигідно це й націоналістам, бо потрібно відвернути увагу населення від того, що порядок денний виборів зовсім не такий, яким його представляють. Насправді, порядок денний виборів полягає в тому, який шлях вибере народ України: той, яким пропонують вести олігархи, чи шлях, який пропонує компартія як альтернативний шлях розвитку держави? Головне на цих виборах – не набрати якомога більший відсоток, а сприяти зміні свідомості наших громадян, щоб вони чітко розуміли: ми захищаємо право вибору, даємо альтернативу.
– Чому в парламенті чиниться таке свавілля та безвідповідальність?
– Наша фракція нараховує 26 мандатів, а решта – це люди, які мають мільйонні та мільярдні статки. Зрозуміло, що вони й надалі проводитимуть ту, політику, яка вигідна їм. Але я хочу, щоб кожен зрозумів: нині ми живемо так, як проголосували вчора. Ми повірили в те, що наше життя стане солодшим, таким, яким його малюють олігархи. Повірили і проголосували. Тепер маємо невтішні результати. Адже тоді, на початку 90-х, комуністи передали так званим демократам країну, яка була серед десяти найрозвиненіших країн світу. Нині Україна пасе задніх у другій сотні цього списку! А до того, що ніхто ні за що не відповідає, причетні і ми з вами. Ось чому Хмельниччина голосувала за помаранчевих? Чим вони кращі за біло-блакитних? Вони, мало того що не кращі, та ще й відкрили зовнішні двері для іноземних товарів. Запам’ятайте: немає серед олігархів кращих і гірших, вони усі крадуть і будуть продовжувати це робити. Тому, коли ми вимагаємо від когось справедливості, то будьмо такими й до себе. Не продаваймо за «п’ятак обіцянок» свій голос, здаючи країну і майбутнє своїх дітей.

 

Марія РОСЕЦЬКА.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую