emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
16 Травня 2014 Департамент екології та природних ресурсів 1778

Обговорено проблемні питання річки Південний Буг.

В актовому залі Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації відбулось засідання круглого столу присвячене дню Південного Бугу.
Починаючи з 2009 року щорічно у третю суботу травня відзначається День Південного Бугу, який у поточному році припав на 17 травня. Річка Південний Буг одна із найбільших річок України басейн якої повністю розташований на території нашої держави.
У зібранні взяли участь викладачі кафедри екології Хмельницького національного університету, фахівці Хмельницького обласного управління водних ресурсів, управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області, управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Хмельницької міської ради, Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації та громадськість.
В ході зібрання було розглянуто питання про стан річки Південний Буг за результатами моніторингових спостережень та звернуто увагу на гідрохімічні показники які перевищують гранично допустимі концентрації.
Обговорено ряд проблемних питань річки Південний Буг, зокрема забруднення водних об’єктів неочищеними та недостатньо очищеними зворотними водами.
Води Південного Бугу та водних об’єктів в його басейні забруднюються насамперед за рахунок скиду забруднюючих речовин підприємствами промисловості та комунальними стоками.
Поряд з цим, було акцентовано увагу про необхідність проведення робіт з встановлення прибережних захисних смуг водних об’єктів, а також встановлення і винесення в натуру водоохоронних зон водних об’єктів басейну р.Південний Буг.
Важливою властивістю річок є самоочищення, але при значному антропогенному навантаженні – річки втрачають таку здатність.
Останнім часом зростає кількість людей, які усвідомлюють, що водні ресурси обмежені і потребують захисту, що проблема водних ресурсів – це не лише справа державних організацій, а й кожної людини окремо.
Кожен із нас повинен дбайливо ставитись до природи, раціонально використовувати водні ресурси нашого краю. Це не лише покращить екологічну ситуацію, але й створить прекрасний настрій, принесе величезне моральне задоволення, викличе почуття поваги до себе та інших.

За матеріалами Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької ОДА

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо