emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
27 Червня 2014 Концерн "Електрон" 1814

ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ ЗАХІДНОГО НАУКОВОГО ЦЕНТРУ НАН УКРАЇНИ І МОН УКРАЇНИ НА «ЕЛЕКТРОНІ»

27.06.2014

На виїзному засіданні ради Західного наукового центру Національної академії наук України і Міністерства освіти та науки України, що відбулось 27 червня у Львові, його учасники – представники академічних, навчальних закладів регіону та керівники промислових підприємств - обговорили проблеми модернізації та переоснащення сучасного міського транспорту в Україні.
Учасники виїзного засідання відвідали спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» корпорації «Електрон», де розроблено та виготовлено перший у СНД повністю низькопідлоговий трамвай, який відповідає європейським вимогам безпеки та комфорту. Науковці детально ознайомились із новітніми технологіями виробництва електротранспорту, новими розробками та проектами виробничників.
Після відвідин заводу відбулась сесійна частина засідання під керівництвом голови Західного наукового центру НАН України і МОН України, академіка НАН України Зіновія Назарчука.
У доповіді президента корпорації «Електрон», академіка Академії технологічних наук України Юрія Бубеса зазначалось, що упродовж останнього десятиріччя у сфері міського електротранспорту намітилася тривожна тенденція погіршення показників його якості та безпеки через значний фізичний знос рухомого складу: понад 90 відсотків парку електротранспорту в державі є катастрофічно застарілим. Зважаючи на це, корпорацією «Електрон» поряд із виробництвом трамваїв для колій різної ширини для міст України та на експорт розпочато також виробництво тролейбусів власної розробки та електробусів – нового перспективного виду міського екотранспорту. В доповіді було представлено і автомобілебудівний завод корпорації - «ЕлектронМаш», що розробляє та виготовляє багатофункціональні комунальні автомобілі та позашляхові повнопривідні автомобілі швидкої медичної допомоги, в тому числі і для сільської та гірської місцевостей.
При обговоренні доповіді виступаючі підкреслили актуальність і важливість розробок корпорації «Електрон» та рекомендували виробничникам продовжити пошукові та пуско-налагоджувальні роботи в цій галузі, зокрема за участю наукових установ Західного наукового центру розробити проект відповідної програми з виробництва трамваїв, тролейбусів, електробусів, систем модульно-уніфікованих автобусів, автомобілів швидкої допомоги та автомобілів для спеціальних і комунальних служб міст.
Чільне місце в цій програмі науковці відвели новим високотехнологічним напрямам - створенню накопичувачів електроенергії нового покоління (акумуляторів, суперконденсаторів), електричних безредукторних мотор-коліс, агрегатів ходової частини та систем управління електромобілів. Для реалізації цих проектів корпорація «Електрон» володіє високим науковим і виробничим потенціалом, зокрема на одному з дочірніх підприємств - НВП «Карат» успішно розвивається промислове виробництво матеріалів для електроніки і це підприємство тісно співпрацює з науковими установами, зокрема Національним університетом «Львівська політехніка», Львівським національним університетом ім. І.Франка, Фізико-механічним інститутом ім. Г.В. Карпенка НАН України.
За підсумками виїзного засідання ради прийнято ухвалу, з якою Західний науковий центр Національної академії наук України і Міністерства освіти та науки України звернеться до обласних та міських рад регіону з клопотанням щодо необхідності розроблення програм модернізації та переоснащення сучасного міського транспорту із залученням вітчизняних виробників.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо