emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Серпня 2014 Сергій 1751

Влада відмовчується, а терпець в громади вривається

Не дивлячись на те, що про децентралізацію влади, у політичних колах не говорив хіба що лінивий, реальних кроків, нажаль, досі українське суспільство не бачить. Пройшла вже неодна інформаційна хвиля, але дієвих механізмів, а тим більше рішень щодо іі втілення в життя немає. На глибоке переконання Команди розвитку, тільки чітке розмежування повноважень та головним чином – перегляд міжбюджетних відносин на користь територій, можуть вивести реформу децентралізації на якісно новий рівень.

Ми наполягаємо на повному забезпеченні фінансової спроможності органів місцевого самоврядування, надання їм самостійності та можливості без посередництва центральної влади розпоряджатися коштами місцевих бюджетів, землею громади та її комунальним майном.

Проте насьогодні влада, у всякому разі на Хмельниччині, ніяк не може поділитися повноваженнями і коштами. До прикладу, на запит про здійснення роботи щодо модернізації системи місцевого самоврядування, адміністрація перенаправила нас в раду. Напрошується висновок – вони не володіють інформацією. А щодо зекономлених коштів на утриманні апарату, то ситуація така: скорочено на 9 мільйонів гривень, але куди вони підуть – теж невідомо. А обласна рада, в свою чергу, взагалі проігнорувала Закон про доступ до публічної інформації, не надавши відповіді щодо ситуації із біженцями та переселенцями в нашому краї. Картина доволі ясна – проблеми людей і громади залишаються на узбіччі місцевої влади.

Отож, переконана, що розширення бюджетних повноважень територій, яке є стрижним децентралізації влади, і паралельно впровадження електронного врядування, можуть стати першими ефективними кроками на шляху реалізації механізмів передачі влади на місця. Власне Партія розвитку України виступає за максимальне розширення повноважень місцевих громад.


Оксана Максимчук,
представник Команди розвитку на Хмельниччині

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо