emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
22 Вересня 2014 Дмитро 1827

Люстрація по-українськи: жертвоприношення замість очищення

Закон про люстрацію потрібен будь-якій європейській країні. Він є перепоною для корумпованих чиновників та службовців, які скоюють неправомірні дії проти народу. Народ України проголосував за шлях до Європи, – значить такий закон потрібен був і всім нам. Такі доленосні закони повинні виноситися на суспільне обговорення.

Закон про люстрацію, що днями проголосували народні обранці, вражає своєю зверхньою вибірковістю та невиправданою агресивністю.

Депутати проголосували його всліпу, вони не бачили його останньої редакції.

Пересічні громадяни не можуть знайти Закон ні в пресі, ні на сайті Верховної Ради, ані на сайті Адміністрації Президента.

Звичайно, багатьох людей необхідно усунути від влади за конкретні приклади корупції розкрадань та хабарництва. Для цього є правоохоронні органи та суди.

Чи не проголосували народні обранці за створення каральної машини для боротьби з політичними опонентами?Чи не перетворяться люстраційні комітети на Особливі трійки НКВС взірця 1937 року??? Хто і яким чином буде проводити люстрацію? За якими критеріями і принципами? Чи як в 1937 році будуть писати наклепи сусід на сусіда, брат на брата, а син на батька?!

Чому під люстрацію не потрапляють більшість нинішніх міністрів і народних депутатів, які, так чи інакше, працювали з урядом Януковича і які зараз при владі?

Сьогодні, коли країна і так на грані розколу, така люстраціє сіє ворожнечу і розбрат. А мільйон людей, які займали ті, чи інші посади (з мізерною зарплатою держслужбовця,діючи згідно посадових інструкцій), – залишаться на вулиці без засобів для існування. І головна причина – працювали “не у тих керівників”!

Це підриває й основи демократії як такої, сіє радикалізм і ніяк не сприяє об’єднанню країни. І в минулих владних структурах, і тепер є корупціонери. З ними потрібно боротися. Але для цього є прокуратура і суд.

Опозиційний блок не дозволить, щоб в сучасній проєвропейській Україні відродилися середньовічні політичні розправи, а сотні тисяч ні в чому не винних службовців пали їх жертвами.

Ми відмінимо цей Закон! Ми захистимо кожного, хто від нього постраждає! Ми зупинимо розкол і ворожнечу! Ми забезпечимо мир і єдність України!

Андрій Гуменний, експерт з економічних питань.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо