emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
6 Жовтня 2014 Віктор Годний 1983

В Україні вперше зіграють барабанний концерт в небі
В Кам'янці-Подільському ввечері 11 жовтня зіграють перший в Україні концерт на етнічних барабанах в небі. Шоу пройде в рамках святкування 230-ліття повітроплавання в Україні та IV ОктоберФесту. Увечері в корзинах куль, зв'язаних трійками, в повітря над центром міста підніметься етно-музичний колектив із Запоріжжя з барабанами джембе та іншими етнічними музичними інструментами. Музиканти виконають запальні ритми і пісні урожаю, які відмінно впишуться в у тематику жовтневого фестивалю і будуть чутні на землі навіть з висоти пташиного польоту.
«Ми братимемо участь у великому благодійному вуличному фестивалі «Єднання» в Кам’янці з 11 по 12 жовтня. Гратимемо, проводитимемо майстер-класи для дітей та дорослих і допомагатимемо збирати кошти для постраждалих в ході АТО. Ідея зіграти концерт в піднебінні прийшла спільно з повітроплавцями. Для нас це щось нове, ми самі знаходимось в передчутті цікавого», - повідомляє Денис Васил’ев, керівник музичного колективу «БарабанЗА».
«Польоти над Кам'янець-Подільським завжди особливі, тому що літати дозволено прямо над містом. Цього року на 230-літню річницю повітроплавання ми вирішили зробити щось незвичайне, оскільки в місто приїдуть багато гостей на фієсту та благодійний фестиваль. Українці завжди могли робити дивні речі, тому оркестр серед хмар задуманий для того, щоб показати, що ми уміємо і можемо робити великі справи», - говорить В'ячеслав Гардашник, віце-президент федерації повітроплавців України.
Справка: Етнічні барабани відрізняються самобутнім звучанням, що запам'ятовується. Сьогодні вони надзвичайно популярні у всьому світі. Деякі традиційні барабани вже давно використовуються в естрадній практиці. Особливість цих інструментів полягає в тому, що на них можна відтворювати звуки найрізноманітнішого тембрального забарвлення. Майстри гри здатні викликати зі східного барабана безліч різних звуків і, таким чином, конкурувати з цілою ударною установкою. Окрім танцювальної та музичної функції етнічні барабани виконують також ритуальну, комунікаційну, військову і навіть лікувальну функції. Вони піднімають бойовий дух, і, згідно з сучасними дослідженнями, сприяють зняттю стресу і виробленню гормону радості. Це знахідка для тих, хто хоче відчути свободу самовираження і відчути прилив сил та енергії.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.72
39.74
42.23
42.25

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо