emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Листопада 2014 Віталій 2110

У Хмельницькому відбудеться перший зарплатний майдан

Сьогодні, 11 листопада в Хмельницькому о 15.00 на Майдані Незалежності, - відбудеться громадська акція на захист фінансових прав громадян зокрема працівників Хмельницької АЕС проти порушення законного права працівників обирати банк для отримання зарплатні. Енергетики вимагають відмінити корумповані накази про обмеження виплат зарплат! Допоможемо чиновникам “Енергоатому” не чинити злочини в банківській сфері та люстрації за незаконні дії.

Масові переведення з одного банку в інший спостерігаються сьогодні окрім енергетичної галузі ще й в силових структурах. Працівників МВС, МНС, прокуратури та юстиції примушують переходити до трьох державних банків згідно рішення Уряду. На скільки це законно та відповідає принципам демократії та європейським нормам? Ці дії породжують багато питань про те, наскільки законно позбавляти людей права вибирати банк, у якому їм буде найзручніше обслуговуватися. Ї чому нова влада, на чолі з Прем’єр-міністром Яценюком свідомо йдуть шляхом попередньої злочинної влади, зобов’язавши енергетиків, міліціянтів, працівників МЧС, Пенітенціарної служби, прокуратури, військових, юстиції. інших державних органів під загрозою звільнення отримати зарплатні картки державних банків. Чому саме зараз приймаються незаконні рішення? В пам’яті народу злочинні рішення попередньої влади про примусовий перевід підлеглих до окремих банків. Це підтримка окремих банків, нехай навіть державних. Адже ж чому це здійснюється за рахунок наших коштів. Тому чого для цього влада порушує закон і права громадян. Чому влада практикує порушувати закони на тих, хто не має змоги відкрито протестувати, оскільки це заборонено? Чому ж сама влада порушує заборонені законом речі? Куди зараз нас веде влада?!
Ініціатори акції працівники ХАЕС та “Комітет захисту фінансових прав” http://pravonazarplatu.org.ua/ звертають увагу на те, що Закон України "Про оплату праці" (ст. 24 и 25) прямо вказує на право кожної особи самостійно розпоряджатися своєю зарплатою та містить пряму заборону будь-кому заважати працівникові розпоряджатися зарплатою. При цьому порушення принципу добровільного вибору банку та передавання персональних даних банківським установам без відома працівників є кримінальними злочинами.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо