emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
28 Листопада 2014 Олег 1581

Коли для реформ потрібна лише політична воля

Останнім часом найбільш популярною темою в суспільстві є необхідність реформування всіх сфер життя. Велика кількість експертів та псевдо експертів змагаються у пропозиціях з реформування тих чи інших галузей економіки, права та ін.. Але перед тим як починати щось нове потрібно озирнутись назад та поглянути на існуючі напрацювання. А вони безумовно є.
Саме тому, 27 листопада у м.Хмельницькому відбувся круглий стіл «Стратегія регіонального розвитку Хмельницької області 2011-2020рр: поточний стан та перспективи». На заході обговорювались ключові аспекти розвитку області до 2020 року. Так, за даним планом, в області планувалось зосередити економічну діяльність на розвитку інфраструктури, сільських територій, туристичної галузі та виробництва. Зокрема було розроблено 62 проекти на виконання даної програми,але відсутність державної підтримки, на даний момент, нівелює усі попередні зусилля. Серед переваг області якими можуть скористатись потенційні інвестори виділяють:
- географічне розміщення в помірному кліматі, що мінімізує ризики для сільського господарства;
- розміщення області та обласного центру на перехресті доріг сусідніх областей, що створює можливості для перетворення Хмельницького на міжрегіональний логістичний центр;
- достатня забезпеченість енергоресурсами завдяки ХАЕС;
- низьке екологічне навантаження,наявність великих природоохоронних територій та ін..
Не останню роль у розбудові області можуть відіграти пам’ятки архітектури, котрі в майбутньому можуть перетворити область на один з провідних туристичних центрів України.
Фінансову допомогу для реалізації даної стратегії мав надати Державний фонд регіонального розвитку, але коштів область так і не отримала. У даній ситуації провідну роль мають зіграти громадські активісти та небайдужі мешканці області, котрі повинні створити громадський тиск на депутатів верховної та обласної рад задля зрушення даного питання з «мертвої точки».
Організатором прес-конференції є ГО «Хмельницька Ініціатива». Захід проводиться в рамках проекту «Регіональна політика в Україні: громадський моніторинг стратегій регіонального розвитку», який реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень (м. Чернігів) у партнерстві з ГО «Хмельницька ініціатива» у складі Асоціації регіональних аналітичних центрів, Інститутом громадянського суспільства, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад», Офісом Ради Європи в Україні за підтримки Європейського Союзу.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо