emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
25 Травня 2019 Сергій Биков 778

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Танго Зеленського і Тимошенко

Виборча кампанія тільки розпочинається. А нардепи вже прогнозують майбутній склад коаліції. Показово, що найвірогідніші ідеї озвучують ті, кого в коаліції точно не буде. Наприклад, нардеп від БПП Павло Різаненко прогнозує обєднання "Слуги народу" і "Батьківщини".

За його словами, "Слуга Народу" не буде створювати коаліцію з БПП чи Опозиційною платформою "За життя":
"Я провів декілька виборчих кампаній, в тому числі власну, по мажоритарній системі. І не буде такого представництва від "Слуги народу" саме по мажоритарній системі. На сході багато мандатів візьме "Опозиційна платформа", на заході і в центрі колишній "помаранчевий" табір, особливо якщо вони будуть узгоджувати кандидатів. І відповідно, мій прогноз такий, що у партії Зеленського буде 175-180 мандатів, не більше 200. І йому прийдеться створювати коаліцію. З ким? Так само було заявлено, що ні в якому разі коаліція не буде створена з колишнім "Опозиційним блоком", тобто це "Опозиційна платформа", і з "Солідарністю" Порошенка", - сказав Різаненко.
Сам Зеленський спростовує можливість коаліції з "Опозиційною платформою". Про це він заявив в інтервю РБК-Україна. Також він сказав, що не має наміру об'єднуватися з Порошенком.

Соціологи прогнозують, що 5 відсотковий барєр подолають "Слуга народу", Опозиційна платформа "За життя", "Батьківщина" та "БПП". Перспективність інших подолати барєр досить примарна.

Серед партій, які проходять у парламент коаліція "Слуги народу" та "Батьківщини" виглядає найбільш органічно. Їх ідеологічні засади цілком співпадають. Особливо, у частині народовладдя та економіки. Та за умов парламентсько-президентської республіки Президент не буде ефективним без досвідченого Премєра.

Політичне танго Зеленського і Тимошенко призведе до того, що недосвідчений політик не робитиме прикрих помилок. Наприклад, заява Володимира Зеленського про референдум щодо мирного договору з Москвою збурила частину людей. Є певні питання, які вимагають майстерності переговорів, а не суспільного обговорення. Особливо, коли припинення війни на люди вважають головним завданням Президента. Молодість та новаторство Володимира Зеленського варто помножити на досвід та розрахунки Юлії Тимошенко. Тоді можна розраховувати на результативність змін.
Чутки про обєднання "Слуги народу" та "Батьківщини" стають реальністю.

В ефірі ток-шоу на "1+1" Юлія Тимошенко продемонструвала, що готова поступитись амбіціями. Вона передала Голові Адміністрації Президента Андрію Богдану пакет Указів та законопроектів, щоб знизити тарифи. Йдеться про два проекти Указів Президента. Перший зупиняє дію постанови Уряду про підвищення тарифів. Одразу після скасування постанови люди платитимуть за газ 4.5 грн, а не 8.3 грн.
Другий Указ призначає двох членів Нацкомісії НКРЕКП за квотою Президента. Саме НКРЕКП готує пропозиції Уряду щодо тарифів на газ.

Також серед документів, які передала Тимошенко Богдану законопроект, що спрямовує газ власного видобутку на потреби населення та бюджетних установ. Цей законопроект вже зареєстровано в парламенті та його підтримав профільний комітет. Тим не менш, Тимошенко готова поступитись "лаврами" президенту. Вона готова, що Президент подасть законопроект за своїм авторством.

Це першочергові рішення, які за кілька днів знизять тарифи. Їх можна і треба робити вже сьогодні. Тільки так люди відчують справедливість відновлюється. Після створення коаліції, Уряд Тимошенко зможе реалізувати Новий Курс, підвищити соціальні виплати, пенсії та зарплати, стимулювати економіку.

Сергій Биков, Голова аналітичного центру ІНПОЛІТ

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.09.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.24
41.27
45.92
45.95

Архів новин

<<Вересень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

      


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо