emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Квітня 2021 Птиць Оксана 2523

Здоровя жінки-це здоровя майбутнього покоління
Часто жінки, яким доводиться проходити профілактичний огляд гінеколога за спрямуванням іншого фахівця або по роботі, просять написати без огляду, що вони здорові. Аргумент дуже вагомий: мене ж нічого не турбує! Чому такий фіктивний профогляд може стати фатальним, зараз обговоримо.
Профілактичний онкоогляд направлений на виявлення початкових форм раку шийки матки і раку молочної залози, які у нас є однією з найчастіших форм онкологічних захворювань. Молочні залози доступні огляду і самообстеженню, тому виявити їх патологію у більшості випадків зможе кожна з вас.
Часто під час профілактичного огляду гінеколог може виявити безсимптомні захворювання,такі як: передракові захворювання шийки матки, які без своєчасного малоінвазивного лікування можуть перетворитися на злоякісну пухлину,а також-доброякісні новоутворення матки,яєчників чи молочних залоз.
Здавалось би, така дрібниця, раз в рік завітати до гінеколога, але як це важливо може бути для Вас.
Як підготуватися до огляду? Саме так, це потрібно робити щоразу!
Найкращий час для профілактичного огляду - це перші два тижні після менструації.
Два дні перед оглядом не використовуйте будь-які вагінальні засоби, тампони і спринцювання, утримайтесь від статевих контактів.
Лікар обовязково спитає вас про перший день останньої менструації, перенесені захворювання і операції, вагітності та їх ускладнення. Тому візьміть з собою календарик менструацій за останній рік і медичну документацію (виписки, результати попередніх обстежень).
Якщо у вас є певні запитання до лікаря, продумайте їх завчасно, а ще краще запишіть. І не соромтеся питати про все, що вас хвилює.
Важливо знайти свого лікаря, якому ви будете довіряти і з яким вам буде комфортно спілкуватись. І це правда, що профілактичний огляд у гінеколога може врятувати життя.


Підготували:
Студентка Буковинського державного медичного університету
Птиць О.В
Викладач: Приймак С.Г,кандитат медичних наук,асистент кафедри акушерства та гінекології
м.Чернівці

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо