emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
УВАГА! Повідомлення ще не промодеровано адміністратором!
1 Березня 2024 Ольга 131

Подорож людського духу в тілі жінки. Експериментальна вистава Косачка повертається на сцену

Пластична вистава Косачка, яка обєднала незалежних українських хореографок, танцівниць, музиканток і візуальних мисткинь, повертається на українську сцену. Після київської премєри, яка з аншлагом відбулася 3 грудня, команда продовжила роботу над проєктом, і скоро покаже Косачку 20 березня в Хмельницькому.

Косачка створена за оригінальним сценарієм і присвячена жінкам, які зараз боронять Україну. Мені цікава тема розвитку і зміцнення духу, розповідає режисерка Юлія Лопата. Ідея вистави зародилася від того, що я спостерігала, наскільки сильні жінки мене оточують, в тому числі у моїй власній родині, і міркувала про те, як зароджується вибір бути стійкими і захищати те, що важливо.

В Косачці поєднуються сучасний танець і електронна музика, міф та реальність, минуле і теперішнє. Після успішної премєри в Київській опері, команда проєкту продовжує розвивати матеріал вистави, тож в березні глядачі побачать її оновлену версію але так само сповнену символів і відсилок до світової та української культури.

Косачка це вистава-ритуал, міф про подорож людського духу у тілі жінки, безперервне коло життя. Ми досліджуємо явища, повязані з універсальною природою жінки, експериментуємо з артефактами часу, діджиталізуємо фольклорний спів і звучання бандури, яке для нас спеціально записав Володимир Войт , розповідає композиторка Олена Шикіна, випускниця школи електронної музики module exchange. Разом із акторкою і вокалісткою Соломією Кириловою (Памфір, Leopolis Night) Олена виконає музику Косачки наживо.

Авторка хореографії Косачки незалежна хореографка Галина Пеха, яка працює над виставою, оновлюючи її матеріал, разом із своєю командою сучасного танцю Procontemporary. Художниця Ася Сутягіна, відома роботами в українському кіно (Додому, Люксембург, Люксембург, Мої думки тихі), створила костюми ручної роботи, які підсвічують різні аспекти жіночих досвідів та образів жінки у міфології. До підготовки оновлених показів також долучився американський драматург Пол Барджетто, для якого це вже не перший повоєнний досвід роботи з українськими митцями театру і танцю.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.67
39.69
42.48
42.5

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо