ye-logo.v1.2

Валерій Крохан: «Заплатили борги і всі санкції КДК ФФУ з «Динамо» зняті»

Спорт 2123
Фото: ukrfootball.in.ua

Президент хмельницького «Динамо» розповідає, як рятувався його клуб

— Дуже приємно знову, так би мовити, повернутися до футбольної сім’ї, — весело почав розмову президент хмельницького «Динамо» Валерій Крохан.

— Відчувається, що з моменту нашої останньої розмови, коли доля клубу була на волосинці, настрій у вас суттєво підвищився…
— А скільки нервів це коштувало, щоби душевний стан хоч трохи покращився, а водночас і клубні справи! Скажу відверто: допоки ще буде в Хмельницькому купка ентузіастів футболу, допоки гра мільйонів у місті й існуватиме, а відмовляться вони — нікому цей вид спорту не буде потрібен. На моїй пам’яті за останні роки вже чимало команд зникло з футбольної карти країни, а ми щось крутимо-вертимо, та бачте, змогли зберегти клуб (сміється).

— Справді видно, що ви таки «накрутили» (в хорошому розумінні слова), якщо до заявки колектив допущений і готується до чемпіонату…
— Нічого особливо не «крутили» (сміється). Заплатили всі борги по заявкових внесках і нарешті всі санкції КДК ФФУ з нас зняті. Хоча, зізнаюся відверто, не з усіма покараннями ми залишилися згодні. Наприклад, в одному з виїзних матчів якісь уболівальники кинули дві петарди на поле, а цю провину записали на нас, хоча ми жодних заявок на вболівальників не подавали і до тих бешкетників стосунку не мали. При цьому я, президент клубу, був присутній на матчі, мене ніхто про цей інцидент не попередив, а запис у протоколі був зроблений. Призначили штраф, за несплату його (бо ми не заплатили відразу, а написали пояснювальний лист) ще один штраф, і пішло-поїхало: з одної суми набігли кошти, які в кілька разів перевищували первинний штраф! Ось і скажіть: як можна розвивати футбол? На щастя, все найгірше вже залишилося позаду.

— І що далі?
— Готуємося до весни не лише в спортивному плані, а й інфраструктурному. Підготували хорошого рівня гуртожиток для проживання футболістів, налагодили систему харчування, маємо добрі умови для підготовки — тренажерний зал, тренувальні поля, зокрема й зі штучним покриттям, басейн тощо.

— А можете порадувати інформацією про те, що нарешті клуб має інвестора? Щоб, зрештою, вболівальники заспокоїлися щодо долі команди…
— Нас у скрутну хвилину підтримали голова Хмельницької міської ради Сергій Мельник та голова облдержадміністрації Василь Ядуха. За підтримки цих керівників є надія, що клуб матиме хороші перспективи.

— Фінансування з бюджету — не запорука стабільності…
— Погоджуємося. А тому працюємо в цьому напрямку. Головне, що нам вдалося зберегти стрижень команди, який ми «розбавили» місцевими вихованцями. Тепер докладемо зусиль, щоб і у спортивному плані працювати так само нормально. Маю на увазі результати та якість гри.

Інформує ukrfootball.in.ua 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую