ye-logo.v1.2

Ігор Шишкін: «У Перехідній лізі ми би взяли участь»

Спорт 2803
prosport.km.ua
Фото: prosport.km.ua

Волочиський «Збруч» продовжує вести боротьбу у чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд.

У черговому турі першості «збручани» на власному полі обіграли футбольний клуб «Вінниця» з рахунком 3:2. Про хід матчу проти вінничан розповідає головний тренер волочиського «Збруча» Ігор Шишкін:
- Гра була рівною, все йшло на зустрічних курсах. У разі поразки, у нас би взагалі не було шансів на друге місце у групі «1», тому налаштовувалися перемагати. На третій хвилині пропустили швидкий гол. 15-20 хвилин команда «Вінниця» більше атакувала. Але нам вдалося зрівняти рахунок і в кінці першого тайму вийти вперед. Відновив паритет з пенальті Андрій Лемішевський, а другий гол у нас забив Андрій Яремчук. Після перерви малюнок гри не змінився - гра йшла на зустрічних курсах. Під кінець другого тайму пропустили другий м'яч. Що перший, що другі голи нам забили зі стандартів. Але команда проявила характер, морально-вольові якості і на 93-ій хвилині забили з кутового третій переможний гол.
- Чи є у «Збруча» реальні шанси посісти другу сходинку?
- На жаль, не все буде залежати від нас, але впершу чергу треба їхати в Оржів і перемагати «ОДЕК». Тоді шанси ще залишатимуться, але, повторюся, не все залежатиме від нас.
- «ОДЕК» та «Рух» знаходяться вище у турнірній таблиці, невже вони дійсно сильніші?
- Якщо говорити про «Рух» з Винників, хоч вони вперше беруть участь в аматорському чемпіонаті, але, напевне, це команда-взірець для того як потрібно будувати клуб і як він має функціонувати. Ми були у них в гостях, там прекрасна база, мають тренувальне поле, зараз будують ще одне велике штучне, ігрове поле, дитяча школа, підбір футболістів, тобто все на належному рівні. Я думаю, що «Рух» - це команда хорошого рівня Другої ліги. У них гравці, які пройшли школу не лише Другої, але й Першої ліг. «ОДЕК» неодноразово бере участь у чемпіонаті та кубку України серед аматорів. У них стабільне фінансування з хорошою базою. Але у цьому турнірі ми самі втратили шанси, які мали. Вдома, виграючи у «Руха» 2:0, зіграли внічию 2:2. З «ОДЕКом» втратили очки — 0:0. Програли у Чернівцях 1:2 — пропустили на 92-ій хвилині. «ОДЕК» же поїхав у Чернівці, а «Буковина» не вийшла на гру і оржівці отримали технічну перемогу. Ми недопрацювали особливо у домашніх іграх. Я нікого не звинувачую, упершу чергу винний сам.
- На вашу думку, які матчі були ключовими у чемпіонаті?
- Дві ключові гри були вдома проти «Руха» та «ОДЕКа», з якими ми не змогли витиснути максимум. Нам ще завадило те, що травмувалися Олексій Колесников, Юрій Беркида. Коротка лава запасних нам не дала можливості проводити ротацію складу. А попали у режим ігор, коли у середу граємо на Україну, а в суботу — на область. Це важко. Я думаю, що ми гідно закінчимо цей турнір, боротимемося за друге місце у групі, але й надіятимемося, що буде шанс вийти до плей-оффу з третьої сходинки за кращими показниками. У нас такий прецедент був у 2011 році, коли «ОДЕК» зайняв третє місце, ми їх тоді випередили на одне очко, і вони теж попали у фінальну частину.
- Чи братиме «Збруч» участь у кубку України серед аматорів?
- Здається він буде проходити у липні-серпні. У нас залишилося ще дві гри: 3 липня на виїзді проти «ОДЕКа» та 10 липня вдома із «Буковиною-2-ЛС». Перед фінальною частиною буде пауза і тоді проходитиме кубок. Я думаю, що «Збруч» братиме участь у кубку України серед аматорів.
- Практично кожного року «Збруч» грає у чемпіонаті серед аматорів. Ходили навіть чутки, що команда може заявитися до Другої ліги.
- Скажу чесно, ці чутки безпідставні. Цього сезону мала створитися перехідна ліга. Збирали нас весною в Івано-Франківську, але вона буде створена у 2014 році. Суть - це зібрати кращі команди з областей і створити зони відповідно до географіночного розташування. Та провести повноцінний чемпіонат за схемою «осінь-весна». Думаю у цьому турнірі ми би взяли участь. Тут і внески лояльніші, і менші витрати на суддів та виїзди. Для Другої ліги потрібне стабільне фінансування, великі внески, школа, стадіон. Ви самі бачите, яка зараз Друга ліга. Деякі команди, які виступають серед аматорів не нижчі рівня Другої ліги, але просто ніхто не хоче йти туди, адже великі фінансові витрати.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую