ye-logo.v1.2

Микола Лещенко: «Востаннє бронзу вигравали у 2004 році»

Спорт 2007
credo63.com
Фото: credo63.com

Після домашньої перемоги над львів’янами гравці «Оболонь-Університету» влаштували справжні овації заслуженому тренеру України, члену президії Федерації регбі України та просто багаторічному тренеру хмельницької команди Миколі Лещенку.

- Миколо Івановичу, тривалий час нам не вдавалося виграти «бронзу».
- Востаннє «бронзу» вигравали у 2004 році. Тоді ми обіграли київський «Політехнік», вирвали перемогу на останніх хвилинах. У цьому році за підсумками двох матчів плей-офф знову приміряли бронзові нагороди.

- Чому аж дев’ять років не могли увійти у трійку призерів?
- Ви знаєте, команда любительська. Ми останні роки завжди були четвертими і якраз львівському «Соколу» програвали третю сходинку чемпіонату. Регбі – це серйозна гра і потрібен хороший підхід зі сторони влади. Наша регбійна команда, починаючи з 2003 року, доводить усім, що вона завдяки своєму характеру здатна на високі результати. Але команді потрібні спонсори, підтримка влади, змога проводити свої матчі на цьому стадіоні. До речі, ви самі бачили, підтримка вболівальників була дуже хороша. Ми готові на співпрацю зі всіма.

- Чи реально нам нав’язати боротьбу українським лідерам – Харкову та Одесі?
- На даний момент, це неможливо, адже там професіональні клуби. Хоча, реально усе. Ще декілька років тому і одесити зі своїми легіонерами не могли у нас виграти у регбі-7. Але, щоб грати на рівних з професіоналами, потрібен хороший підхід.

- У скільки може обійтися створення професіональної команди?
- Я скажу так, зараз команда «перебивається» коштами міського та обласного бюджетів – це приблизно чотириста тисяч гривень на рік. Це дуже мало. Реально на такий чемпіонат потрібно два мільйони гривень на рік.

- У Хмельницькому нещодавно створили нову секцію з регбі. Чи достатня зацікавленість дітей у цьому виді спорту?
- Так. Наші діти кожний рік виграють медалі різних змагань. І команда «Оболонь-Університет» також зародилася з юнацької першості України. Ми плануємо, що через деякий час дітвора, яка зараз ходить у секції з регбі, підсилить головну команду області. До того ж в «Оболонь-Університеті» грають виключно наші вихованці, які захищали або досі захищають честь збірної України. У цьому і сенс хмельницької команди – бути наступною сходинкою у розвитку для молодих регбістів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую