ye-logo.v1.2

Олексій Лещенко: «Реалізувати штрафний з 50 метрів? Без проблем»

Спорт 2016
vk.com
Фото: vk.com

Гравець «Оболонь-Університету» Олексій Лещенко допоміг своїй команді обіграти львівський «Сокіл», двічі влучно пробивши штрафні удари.

- Олексію, у Львові ми виграли, але по ходу матчу поступалися з великим рахунком. Як вдалося переломити хід гри?
- Команда-суперниця вирішила, що уже перемогла у тому матчі, адже розрив у рахунку був дійсно великий, а ми протягом останніх шести років не вигравали у «Сокола». До того ж весною на виїзді їм програли 6:54. Це просто «в одну калітку». Ось вони і вирішили, що уже виграли. Замінили декілька ключових гравців, випустили молодих, а ми навпаки зібралися. У другому таймі занесли спробу – це морально нас трішки «підкріпило» і ми почали їх «давити». У захисті у них гра розладналася і ми другий тайм виграли 27:0, а у підсумку - 40:31.

- Ключовим у цьому протистоянні був саме львівський матч?
- Так. Дуже важливо, що виграли на виїзді. Бо, якби ми не виграли у Львові, невідомо як склалася б гра у Хмельницькому. На сьогоднішній матч у нас було завдання стримати суперника – неважливо чи виграти в одне очко, чи програти у п’ять, адже у нас був запас в дев’ять очок. Завдання було добре зіграти у захисті. Конкретно повинні були переводити м’яча на чужу половину поля, грати там на помилках, бо коли команда йде у ва-банк, можна зіграти на її помилках. Загалом, ми тактично їх переграли.

- Три очки ви принесли команді вдало пробивши штрафний удар з центру поля. Це була авантюра чи, все ж таки, часто пробиваєте штрафні з далеких відстань?
- Ні, у мене виходять удари з центру поля. Давно вже пробую і добиваю, тому можна бити. Якщо бити з середини поля по центру, то це п’ятдесят метрів - без проблем. А якщо від бокової лінії, то вже важче – відстань більша.

- Один із ваших штрафних не зарахував головний суддя.
- Бокові судді показали, що пробив влучно. М’яч пішов вище штанг, але штанги у нас низькі. Вони по стандарту повинні бути близько семи метрів, а тут близько трьох. Тому було незрозуміло чи м’яч пішов лівіше, чи правіше. Бокові судді вирішили, що м’яч «зайшов», а головний рефері – що ні. Але це не вплинуло на хід гри, ми все рівно виграли.

- Через що зав’язалася бійка?
- Це буває через щось елементарне. Не витримали нерви у людини. Один вдарив, інший відповів і пішло поїхало, вже не зупиниш. Винний той, хто спровокував, але там не розберешся, хто перший, а хто другий. Я лежав, встаю, а вони вже б’ються.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую