ye-logo.v1.2

Танцексперименти, фінал із кізомби та у передчутті нових вражень від бачати

Спорт 3823

Нарешті композицію з кізомби з усіма вивченими на тренуваннях елементами станцьовано.

Цими тижнями, готуючись до завершального етапу з кізомби, я експериментувала. Мені вдалося викроїти час для ознайомлення з новими для мене танцювальними стилями. Таким чином познайомилася з поппінгом (стиль танцю, побудований на чергуванні швидкого скорочення та розслаблення м’язів танцівника), спробувала себе у контактній імпровізації (вид вільного танцю, який базується довкола точки контакту з партнером). А також вирішила трохи задіяти ті м’язи, які рідко використовуються у повсякденних фізичних навантаженнях, відвідавши заняття з фітнесу та навіть здійснивши велопрогулянку містом.
Як і попередньо задумувалося, побувала на заняттях із реггетону  (якщо спрощено, то це танець, основними рухами якого є тряска стегнами та іншими частинами тіла :)) ). Дійсно, встигла багато нового спробувати та пригадати давно забуте старе. Щоправда у моїх потаємних планах були ще відвідини заняття з аргентинського танго. Та до нього поки діло не дійшло. Значить, іншим разом обов’язково спробую себе і в танго.
Отож експериментів напередодні фінальної композиції з кізомби було більш, ніж достатньо. Тіло боліло все! :)) Тому на якомусь етапі, замість зосередитись на фіналі з кізомби, я більше переймалася зняттям крепатури та чекала, коли минеться цей характерний біль в окремих частинах тіла :)).
Та я абсолютно не шкодую про проведений активно танцювальний час. Тренери «Сальса Вікторії» наголошують, що знайомство з різними танцювальними стилями допомагає віднайти свою неповторну манеру в соціальних танцях. Це розвиває та збагачує. Саме цим я й займалася цього разу :)).
Правда, дуже шкодую, що наразі не вдалося познайомитися з аргентинським танго. Адже, як я зрозуміла із перечитаних мною пізнавальних матеріалів із кізомби, кожний кізомбер-початківець просто зобов’язаний відвідати декілька занять із танго. Настрій, музикальна імпровізація танго, насправді, дуже різняться з кізомбою, але техніка ведення/слідування схожі. Виявляється, на заняттях із танго танцівники-початківці годинами виконують вправи на перенесення ваги (безліч варіацій). Це надзвичайно корисно для кізомбера-початківця! У танго вміння переносити вагу переходить на новий, більш високий, майже науковий рівень. Дуже цінний досвід для любителя кізомби, який, я переконана, згодом все ж здобуду. А наразі танцюю заплановану композицію з кізомби з тим досвідом, що вже є :)).

У композиції з кізомби мій партнер, імпровізуючи в рамках мого базового рівня, обігравав музику за допомогою прискорення та уповільнення. І, звісно, музикальності нашій кізомбі додавали вставки із тарашиньї. Усі вивчені за період навчання елементи (базові кроки, “уколи”, саїда та чоловічий вихід …) були задіяні. Із новенького: перехід відразу із підтримки в перехресний крок, а також нова варіація останнього: танцюєш, наче вимальовуєш ялинку ногами.
Скажу, що з кожним новим тренуванням я все більше закохуюсь та відкриваю для себе кізомбу та світ танцю, загалом. Відтак, вже скоро очікую на нові захопливі враження від королеви соціального танцю – бачати!

Партнер проекту танцювальна студія "Сальса Вікторія"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую