ye-logo.v1.2

Футбол: дебют Мирона Маркевича, незабитий пенальті... Або щось пішло не за сценарієм

Спорт 5138

У Хмельницькому відбувся товариський матч між ФК "Спецназ" та збірною України з футболу серед ветеранів.

З нагоди 86-річниці з часу створення повітряно-десантних військ на хмельницькому стадіоні "Поділля" відбувся незвичний поєдинок, який назвали "Матч миру". На полі зустрілися збірна України серед ветеранів та ФК "Спецназ", в складі якого грали бійці 8-го окремого полку спеціального призначення.

Ще до початку поєдинку Олег Собуцький, куратор збірної України, вручив Мирону Маркевичу, екс-головному тренеру Національної збірної України з футболу та хмельницького "Поділля" сумку з екіперуванням. У такий спосіб Мирона Богдановича прийняли до збірної ветеранів в якості футболіста. І він таки дебютував у середині першого тайму.

Перед матчем Мирону Маркевичу вручили сумку з екіпіруванням збірної України

Звісно, поєдинок став справжнім шоу. Про те, що він завершиться з великою кількістю забитих голів, здається, сумнівів ні в кого не було. А коли коментатор на стадіоні зауважив, що в разі нічиєю буде серія пенальті, то стадіоном пішли розмови: "Це ж шоу! Правильно, команди зіграють унічию, а потім будуть бити пенальті".

Учасники "Матчу миру"

Мирон Маркевич, Сергій Нагорняк, Віталій Самойлов, Віктор Мороз, Сергій Беженар, Едуард Цихмейструк, В’ячеслав Свідерський, Віталій Косовський, Олександр Призетко, Ігор Домченко, Сергій Коновалов, Андрій Донець, Всеволод Романенко, Артем Яшкін та не тільки... усі зірки українського футболу минулих років вийшли на гру проти спецпризначенців. І, здавалося, досвід переможе молодість. Адже перший тайм завершився перемогою збірної України з рахунком 3:1. Та все змінив тайм другий.

Едуард Цихмейструк (ліворуч) був доволі активним у матчі

Досвідчений Сергій Беженар вивів збірну України на цей поєдинок у ролі капітана

Андрій Донець, який очолює волочиський "Агробізнес" зіграв за збірну увесь матч

Спочатку гравці ФК "Спецназ" зрівняли рахунок, а потім і взагалі повели. А за рахунку 5:4 на користь спецпризначенців, "збірники" заробили право на пенальті. Якщо Сергій Нагорняк, Віктор Мороз, Олександр Венглинський та Олександр Призетко вразили ворота військових з гри, то Коновалову з 11-метрової позначки це не вдалося зробити - голкіпер парирував удар. Як сказав тренер збірної Володимир Лозинський, мабуть, у ФК "Спецназ" була серйозна розмова в перерві матчу і ця команда може грати на професійному рівні в другій лізі, де їй під силу боротися за призові місця.

Іноді футболістам "Спецназу" діставалося по ногах. Навіть від В’ячеслава Свідерського

Олег Нечаєв (№12), командир 8-го окремого полку спецпризначення, зіграв за обидві команди

Віталій Косовський, як у найкращі свої футбольні роки, не раз "розривав" лівий фланг суперника

Фінальний свисток зафіксував перемогу "винуватців свята" 5:4. Але, як зазначив Сергій Нагорняк, екс-футболіст "Дніпра" та "Динамо", результат не має ніякого сенсу. "Головне, що глядачі отримали задоволення", - заявив півзахисник.

Сергій Коновалов (ліворуч) не зміг реалізувати пенальті, яке наприкінці матчу призначив Ігор Хіблін

Мирон Маркевич зіграв у захисті збірної України

Ну, а піти з поля найважче було Мирону Маркевичу та Віталію Косовському. Адже з ними хотіли сфотографуватися чимало вболівальників. Ще б пак, вони свого часу працювали в хмельницькому "Поділлі", а Віталій, до того ж, є вихованцем нетішинської ДЮСШ. "Мені дуже приємно було грати на цьому стадіоні, - каже Мирон Маркевич. - Я ж тут працював! А тому із задоволенням приїхав до Хмельницького, тим паче на такий матч. І насправді дуже приємно, що люди тебе пам’ятають. Дякую усім".

Нагадаємо, 2 серпня у Хмельницькому відзначили День повітряно-десантних військ

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую