ye-logo.v1.2

Футзал. «Сокіл» - «Продексім»: шоковані гості, емоції та продовження рекордної серії (ФОТО)

Спорт 2803
Хмельницький Сокіл наблизився до півфіналу Екстра-ліги. Але все вирішиться в Херсоні
Хмельницький Сокіл наблизився до півфіналу Екстра-ліги. Але все вирішиться в Херсоні. Фото: автора

Хмельницька команда провела перший поєдинок 1/4 плей-офф в «Екстра-лізі» і тепер вирушає до Херсона.

Перший поєдинок серії, яка триває до двох перемог, відбувся в Хмельницькому. «Сокіл», який за підсумками регулярної першості посів 7 місце, вдома приймав херсонський «Продексім» - другу команду «регулярки». Утім, це ажніяк не означало, що гості є фаворитом цього протистояння.

Хмельничани до цього матчу підійшли із рекордним для клубу показником – вісім поспіль перемог. А тому здобути 9 поспіль «вікторію» прагнули неабияк. Та й розуміли, що вдома слід вигравати, бо далі… виїзд до Херсона.

Вже з перших хвилин поєдинку гравці «Сокола» застосували доволі високий пресинг суперника і на 3 хвилині змусили гостей помилитися. Як наслідок, Андрій Хамдамов відкрив рахунок у грі, а асистував йому екс-гравець «Спортлідера+» Дмитро Калуков. Між іншим, за «Продексім» у цьому матчі зіграли й інші колишні футболісти хмельницького клубу. Окрім Калукова, на майданчику з’являлися ще й Олексій Фетько та Андрій Чуднов.

Андрій Хамдамов - автор першого голу в матчі "Сокола" проти "Продексіма".

Руслан Шеремета записав на свій рахунок дві гольові передачі.

Херсонці тривалий час не могли отямитися від голу. Та хмельничани продовжували тиснути на ворота Кирила Ципуна й інколи якимось дивом м’яч не влітав у ворота «Продексіма». Та на 16 хвилині рахунок все таки 2:0. Після проходу Руслана Шеремети, м’яч опинився в кращого бомбардира «Екстра-ліги» Олександра Педяш – форвард «Сокола» не схибив.

Артур Подлюк міг забити "Продексіму" головою, але Кирило Ципун "потягнув" удар.

Відверто кажучи, господарі майданчику могли піти на перерву не з перевагою в два голи, а як мінімум три-чотири. Але… 2:0 і перерва.

Статистика першого тайму:
«Сокіл» - 23 удари (13 у ствір), 5 кутових.
«Продексім» - 16 ударів (9 у ствір), 4 кутових.

Хмельницький "Сокіл" грав швидше та цікавіше за "Продексім".

Після перерви гра дещо змінилася. «Продексім» був вимушений грати агресивніше та швидше, адже команді слід було відіграватися. Але вже з перших секунд напруга була ще та. Хмельничани провели стрімку атаку і Руслан Шеремета, випередивши Ципуна, намагався пробити. Однією ногою зіграв у м’яч, а іншою зачепив голкіпера «Продексіма». Ігровий епізод, але капітану «Сокола» арбітри показали жовту картку. А через дві хвилин херсонці відіграли один гол – відзначився Михайло Волянюк.

З кожною секундою на майданчику було все емоційніше. Як наслідок, на 26 хвилині матчу сталося вилучення – судді «попросили» тренера «Сокола» Михайла Токаря залишити лаву запасних. Це епізод додав емоційності. Господарі не раз апелювали до арбітрів про порушення правил суперником, але, судді показували – грати далі. На 34 хвилині таки зафіксували 5 фол херсонців, а Дмитра Калукова покарали «гірчичником». А ось потім… усі суперечки з арбітрами тренерів та гравців «Сокола», щодо порушень правил гостями, ні до чого не призводили. Шостого фолу, який дав би право хмельничанам пробити дабл-пенальті, так і не було.

Михайло Волянюк одного разу зміг вразити воорота "Сокола".

Кращий бомбардир "Екстра-ліги" Олександр Педяш не пішов з майданчика без забитого голу.

А за 1 хвилину 23 секунди до фінальної сирени «Продексім» зрівняв рахунок – забив Євген Ланко. Рахунок став 2:2 і все йшло до того, що командам доведеться провести ще два тайми по 5 хвилин. Та віддати належне гравцям «Сокола», вони билися і боролися до останнього, не думаючи про овертайм. За 48,5 секунди до завершення другого тайму Руслан Шеремета з центру поля віддав прострільний пас на Дмитра Мартинюка і той в один дотик переправив м’яч у ворота «Продексіма» - 3:2.

"Сокіл" - "Продексім": боротьба точилася не на жарт.

Дмитро Мартинюк забив переможний гол у матчі.

Завершення видалося доволі напруженим. «Продексім» намагався відігратися, але відчайдушна гра гравців «Сокола» не дозволила їм цього зробити. Отож, перемога в матчі хмельничан з рахунком 3:2 і вони повели в серії 1:0.

Статистика другого тайму:
«Сокіл» - 15 удари (6 у ствір), 1 кутовий.
«Продексім» - 12 ударів (8 у ствір), 9 кутових.

Отже, тепер доля путівки до півфіналу вирішуватиметься в Херсоні. Там 1 квітня пройде другий матч 1/4 фіналу, між «Продексімом» та «Соколом». Якщо хмельничани зазнають фіаско, тоді 2 квітня відбудеться третій матч, який і стане найвирішальнішим.

Тепер серія переїжджає до Херсона, де і вирішиться доля переможця цієї пари 1/4 фіналу. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую