ye-logo.v1.2

Волейбол. "Новатор" - "Барком-Кажани": міцні нерви та інтригуюча кінцівка матчу (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 4413

Хмельницька та львівська команди зіграли свій другий матч 5 туру в Суперлізі.

Після того, як у першому поєдинку, який відбувся 2 грудня, "Новатор" переміг з рахунком 3:2, на матч №2 вболівальники очікували з нетерпінням. Можливо, не всі вірили в те, що команді Романа Ковальчука вдасться другий раз поспіль видати цікаву та емоційну гру. Але більшість сподівалася, що і 3 грудня волейболісти "Новатора" дадуть справжній бій "кажанам".

Наставник ВК "Барком-Кажани" Угіс Крастінш у цьому матчі вирішив приберегти лідерів команди. До прикладу, Олександр Гладенко взагалі не виходив на майданчик, а Горден Брова та Володимир Тевкун з’явилися лише в 2-3 партіях. Вже після матчу головний тренер львів’ян пояснив, що дав деяким гравцям відпочити та перевірити молодь. Утім, це ажніяк не означало, що гості не хотіли виграти.

Другий матч "Новатора" проти ВК "Барком-Кажани" видався не менш цікавим за перший.

Та краще зарядженими на перемогу були саме волейболісти "Новатора". Вже на початку першої партії вони своєю грою та емоціями продемонстрували, що перемога в першому матчі - не випадковість. Доволі швидко команді Ковальчука вдалося відірватися не лише на 5 очок, а й половину сету завершити з рахунком 15:9. Гості ж виглядали розгубленими. Не допомогли й два тайм-аути, які взяв їхній наставник. І за 15 хвилин матчу рахунок на табло був 19:10. А згодом і 25:15 та перша виграна "Новатором" партія.

Роман Ковальчук, головний тренер ВК "Новатор".

Вже у другій партії гра змінилася. Потужний старт хмельничан та швидкий камбек львів’ян призвів до того, що почалася рівна гра, в якій команди обмінювалися очками. Та сет болл першими заробили гравці "Новатора", коли рахунок став 24:22. Утім, використати свій шанс не змогли, програвши чотири поспіль подачі. Отож, 24:26 і рівний рахунок у матчі.

Віталій Сосімович (у центрі), помічник головного тренера "Новатора", заводив

Та третій сет став доволі драматичним. На його початку "Новатор" просто наче не помічав суперника і рахунок на табло був вже 16:6. Такої переваги в десять очок ще жодна з команд у цьому протистоянні не мала. І за логікою хмельничани повинні були просто довести партію до свого переможного завершення. Але... примудрилися майже впритули підпустити "Барком-Кажанів". Із переваги в 10 очок, залишилися лише чотири і 20:16 на табло, а згодом і 23:21. Як можна було втратити таку перевагу? Після гри Роман Ковальчук зазначив, що й сам був здивований, але, щоб розібратися, що сталося з його командою, має ще проаналізувати цей матч. "Нам є ще над чим працювати", - зауважив Роман Олександрович.

Нервозність відчувалася в діях гравців обох команд. Але міцінішими нерви виявился у господарів команди, які мали відчутну вбовальницьку підтримку. "Новатору" вдалося виграти 25:23 та вдруге у матчі повести в рахунку.

Через такий перебіг подій "Новатор" вже гарантував собі в цьому матчі щонайменше однезалікове очко. Утім, апетит, як відомо, приходить під час їжі. Хмельничани в четвертій партії почали робити все необхідне, аби завершити матч перемогою 3:1 та здобути три очки. І це їм вдавалося тривалий час. Адже команда змогла відірватися від суперника на 5 м’ячів - 17:12, а далі... знову "граблі". Дитячі помилки волейболістів "Новатора" призвели до того, що "Барком-Кажани" спромігся не лише відігратися, а й повести в партії 20:21. І навіть 22:24. Здавалося, що попереду на команди очікує п’ятий сет. Але господарям вдалося відігратися та перевести партію на більше-менше. Знову пішла "гра нервів", і знову вони були міцінішими в хмельничани. У підсумку 28:26 та перемога в матчі з рахунком 3:1.

Угіс Крастінш, головний тренер ВК "Барком-Кажани".

Отож, після матчів 5 туру "Новатор" повернув собі друге місце в турнірній таблиці. У хмельничан тепер 23 очки, а в лідера - харківського "Локомотива" - на три більше. "Барком-Кажани" повернулися на третє місце та мають 19 балів. У спину львівянам "дихає" "Вінниця", в якої 18 очок.

"Новатор" святкує перемогу. Але головні матчі ще попереду.

У 6 турі "Новатор" знову гратиме вдома. Вже 15-16 грудня в гості до хмельничан завітає "Вінниця" - команда, яка минулого сезону стала бронзовим призером Суперліги.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую