ye-logo.v1.2

Волейбол. "Новатор" - "Барком-Кажани": інтригуючий та історичний матч (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 5596

Відбувся перший з двох поєдинків 5 туру в Суперлізі, який тривав понад дві години.

У гості до хмельничан завітали віце-чемпіони України - "Барком-Кажани". Львів’яни приїхали до Хмельницького у піднесеному настрої, адже посеред тижня вдало зіграли в єврокубках та вийшли до наступного етапу. Хмельничани ж були налаштовані дати бій одному з кращих клубів України, який ще жодного разу в своїй історії не перемагали.

Наставник "Новатора" Роман Ковальчук зі старту поєдинку випустив на майданчик двох новачків - Андрія Шиманського та Сергія Киселя, які, забігаючи наперед, непогано влилися в новий колектив.

ВК "Новатор".

Перша партія видалася доволі напруженою та цікавою. Рахунок тривалий час був рівним, але вже в середині сету львів’янам вдалося піти у відрив 11:14. Утім, господарі не розгубилися та змогли швидко відігратися 14:14. А потім знову "гойдалки". Та під завісу партії "Новатор" мав усі шанси, аби виграти старт поєдинку, адже повели в рахунку 23:21. Але наставник "Барком-Кажанів" Угіс Крастінш взяв тайм-аут та зміг переламати хід подій, дотягнувши до "більше-менше". Отож, 24:26.

В’ячеслав Панкратенков приніс не один бал в залік "Новатора" в матчі проти "Барком-Кажанів".

Паво Онищук (№18) та Роман Оліщук блокують удар Володимира Тевкуна.

Друга партія для господарів почалася дуже не вдало. Волейболісти "Новатора" ніяк не могли віднайти свою гру, а згодом рахунок на табло став 3:8. Здавалося, за таких обставин відіграти 5 м’ячів у "кажанів" буде надто складно. Але ж реально! До середини партії хмельничани вже впритул наблизилися, поступаючись 15:16. А згодом і повели в рахунку 19:18. Угіс Крастінш знову взяв тайм-аут, але цього разу його команді це не допомогло. Щоправда, хмельничани ніяк не могли завершити цю партію переможно, виграючи 24:20. "Новатор" дозволив супернику підібратися близько, але не критично. У підсумку 25:22 і рахунок у матчі 1:1. Вже після матчу головний тренер львів’ян заявив: "Ми вели в рахунку, а потім зробили шість помилок та повернули суперника в гру".

У третій партії "Барком-Кажани" доволі швидко почали набирати очки. І це при тому, що команда грала вже без свого капітана Владислава Діденка, який зазнав пошкодження. Та і без лідера команди львів’яни грали сильніе за суперника. І вже в середині сету зробили запас у 6 очок - 7:13. А далі перевага гостей лише збільшувалася. Коли ж дійшли до 12:20, схоже, вже ніхто не мав сумнівів, що "Барком-Кажани" виграють цю партію. У підсумку так воно і сталося - 17:25, і рахунок у грі був 1:2.

Міні-нарада Дмитра Козловського (№7) та Сергія Киселя.

Капітан "Барком-Кажанів" Діденко зазнав травми.

Четверта партія стала ключовою. "Новатору" необхдіно було вигравати, аби зачепитися хоча б за одне очко в цьому протистоянні. Зробити це було непросто, адже львів’яни були налаштовані здобути три бали. Для цього їм слід було виграти четвертий сет.

І,здавалося, що гостям вдасться вирвати перемогу в цому матчі. Адже вони вели в рахунку 10:14. Але... на подачі в "Новатора" вийшов 17-річний Владислав Павлюк і... попри свою молодість, Влад зміг допомогти своїй команді переламати хід поєдинку. П’ять поспіль вдалих подач і рахунок у партії став вже 15:14. Далі ж знову перімнне лідерство однієї та іншої команди. "Гойдалки" тривали довго. І знову все дійшло до "більше-менше". Хмельничани мали не один сет-бол, але використати його не могли. Утім, "Новатору" вдалося подарувати свято як собі, так і вболівальникам. Адже напружена партія завершилася перемогою хмельничан 32:30.

Вдала гра на подачах Владислава Павлюка переламала хід четвертої партії.

Ну, а далі заключний п’ятий сет. Рівна гра до середини партії та надмотивованість волейболістів "Новатора" - все це вилилося в те, що ближче до завершення матчу саме хмельничани були ближчими до перемоги. І вони її не віддали - 15:12 та рахунок у матчі 3:2.

"Могли виграти матч і 3:0, але приймали не дуже правильні рішення. Також не вистачило спортивної злості. Можливо, далася втома, оскільки в нас зараз такий графік... Ми не використали свої шанси, а в "Новатора" вже є досвідчені гравці, які зловили момент. А в 5 партій допустили декілька помилок та почали нервувати.Але сьогодні ми поставили 26 блоків! Це, мабуть, наш особистий рекорд. Я не пригадаю, в якому матчі ми ставили 26 блоків. У цьому елементі ми успішно зіграли, а ось у нападі слід додати агресивності", - після матчу сказав наставник львів’ян.

"У дебюті матчу нам не вистачило декількох м’?ячів. Програвши першу партію, гра вийшла з під нашого контролю. Але хлопці швидко схаменулися, згадали, що слід робити, про що ми казали перед грою. Емоції сьогодні позитивні, але їх слід опанувати та розібрати гру. Ну, а завтра з таким же настроєм вийти на матч із першої хвилини", - зазначив Роман Ковальчук, головний тренер "Новатора".

Отож, хмельничани здоубли два очки, львів’яни - одне. Другий матч цих команд відбудеться 3 грудня об 11.00 у ФОК "Новатор"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую