ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор-2-Прикордонник» - «Булава»: коли молодь «б’ється» до останнього (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 4079

Відбулися матчі 3 туру чемпіонату України в вищій лізі.

«Новатор-2-Прикордонник» свої поєдинки проводив вдома, а тому були усі сподівання, що дублери суперлігового «Новатора» зможуть дати справжній бій двом клубам, які завітали в гості.

У першій грі хмельничани зустрічалися з луцьким «Олюртрансом», який є лідером вищої ліги. Утім, господарі майданчику змогли виграти першу партію 27:25, а потім… Дався взнаки досвід суперника. Гравці «Олюртранса» переламали хід поєдинку та виграли наступні три партії, здобувши перемогу в матчі з рахунком 3:1.

Другий поєдинок, який відбувся 24 грудня, став значно напруженішим та цікавішим. «Новатору-2-Прикордонник» протистояв минулорічний бронзовий призер – львівський клуб «Булава».

Хмельничани зіграли матч проти львівської "Булави".

Віталію Сосімовичу не раз доводилося вонсити корективи в гру своєю команди.

Гості вже з початку першої партії зробили собі більш-менш комфортний запас у чотири очки, а згодом взагалі повели з різницею в сім м’ячів – 10:17. Та хмельничани, віддати їм належне, не збиралися програвати стартовий сет. Їм вдалося майже впритул наблизитися до «Булави». Утім, партію все таки програли 21:25.

Команда зі Львова потужно атакувала.

Гравці "Булави" інколи "читали" атаки хмельничан, так би мовити, на досвіді.

Другий сет став ще напруженішим. І часто в ролі наздоганяючих були саме львів’яни. Та ближче до завершення сету гра йшла м’яч у м’яч. Але вирвати перемогу вдалося «Новатору-2-Прикордоннику» - 25:23.

Продовжити свій успіх у третій партії хмельничани не змогли. «Булаві» якось легко вдавалося набирати очки, а тому не й дивно, що під завісу сету перевага львів’ян сягала вже 7 очок. А згодом ще більше. У підсумку перемога гостей 15:25.
Коли в четвертій партії «Булава» вела в рахунку 5:9, здавалося, що цей сет стане заключним. Але… молодим гравцям «Новатора» вдалося відігратися та вирівняти становище – 10:10. Коли ж рахунок на табло став 15:13 на користь хмельничан, в очах волейболістів зі Львова було якесь непорозуміння. Господарі, таке враження, зловили кураж. Але досвід суперника нагадав про себе. «Булаві» вдалося зачепитися за очки і рахунок був вже 23:23. Ось тільки виграти сет, а разом із ним і матч, львів’янам не судилося. Підопічні Віталія Сосімовича бездоганно провели кінцівку та виграли 25:23.

Отож, переможця визначили в 5 партії. Моральна перевага, здавалося, була на боці господарів. Та й почали вони не погано, щоправда, втративши два очки через власні помилки – подавали в аут. Утім, мінялися майданчиками за рахунку 8:4, після чого «Булава» не лише відігралася, а повела – 8:9. Віталій Сосімович взяв тайм-аут, під час якого було чути його невдоволення: «Вигравали 8:4. А зараз? Що ви робите?». Хлопці, повернувшись на паркет, виграли два поспіль розіграші. Та все ж кінцівка видалася дуже напруженою. І першим матч-бол отримали гості. Але свій шанс виграти матч не використали. Натомість «Новатор-2-Прикордонник» подарував своїм прихильникам перемогу 16:14, а разом із нею і виграний матч 3:2.

Блок, який приніс перемогу "Новатору-2-Прикордоннику" в матчі проти "Булави".

«Ці два матчі для нас були дуже важкими, - після гри зізнався тренер «Новатора-2-Прикордонника» Віталій Сосімович. – Але наші перемоги ще попереду. Для нас головне, щоб ці молоді хлопці в майбутньому підсилили «Новатор» у Суперлізі».

Отож, після 3 турів хмельничани в вищій лізі посідають 4 місце, маючи в активі 15 очок. Свої наступні матчі вони проведуть в Одесі, де зіграють з місцевою командою «Заваір» та ВСК «МХП-Вінниця».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую