ye-logo.v1.2

Кубок України з футзалу. «Сокіл» - «Енергія»: два різних тайми, попереду ще стільки ж (ФОТО)

Спорт 3336

Відбувся перший кубковий поєдинок 1/8 фіналу між хмельницькою та львівською командами.

Ще місяць тому фаворитом цього протистояння можна б було називати хмельницький «Сокіл». Але з початком року все змінилося. «Енергія» набрали хід, а «соколята» трохи повернулися в минуле. Адже склад хмельничан зазнав змін після того, як троє гравців «основи» Олександр Педяш, Андрій Лисенко та Ілля Бакінський були виставлені на трансфер.

«Сокіл» вперше у цьому році зіграв за підтримки власних трибун. І вболівальники вперше побачили змінені четвірки своєї команди. Номінально першими на майданчику з’явилися Щербань, Кіт, Подлюк та Кручек. У ворота ж – Богдан Чех. І вже на першій хвилині «Сокіл» ледь не відкрив рахунок, але удар Кіта парирував Пітуля. Утім, нулі на табло протрималися лише хвилину і шість секунд, а потім потужний удар Подлюка і вітання Артуру з забитим голом.
Подвоїти успіх міг інший квартет «Сокола» - Хамдамов, Шеремета, Мартинюк та Вербовий. Утім, пробити Пітулю ніяк не вдавалося. «Енергетики» ж також мали моменти, але відмінно діяв Чех.

А на 14 хвилині матчі хмельничани знову забили. Цього разу відзначився Дмитро Мартинюк. І, здавалося, переформатованій команді вдасться збільшити свою перевагу. Особливо, коли Подлюк переграв Пітулю, але… не влучив у ворота. Та за 3 хвилини і 15 секунд львів’яни відіграли один м’яч – відзначився Олег Гасюк. А потім ледь Кузь не зрівняв рахунок, але м’яч влучив у стійку. Отож, перший тайм так і завершився з рахунком 2:1 на користь хмельничан.

Статистика першого тайму:
«Сокіл» - 14 ударів (7 у площину), 3 кутових, 3 фоли.
«Енергія» - 13 ударів (9 у площину), 3 кутових, 1 фол.

Другий тайм видався видовищнішим та драматичнішим. Особливо після того, як «Енергія» на 27 хвилині, завдяки влучному удару Олега Легендзевича зрівняла рахунок. А згодом, на 30 хвилині, Тарас Кузь, вдало зігравши на добиванні, вивів львів’ян уперед. І ось тут «Сокіл» «поліз» вперед. Удар за ударом, напруга, а голкіпер гостей Андрій Пітуля – не пробивний. Але хмельничанам все таки вдалося на 36 хвилині матчу зрівняти рахунок – дубль у матчі оформив Мартинюк.

А далі… Мабуть далися взнаки досвід і молодість. Досвід «Енергії», молодість «Сокола». За півтори хвилини до завершення матчу Віталій Радевич пройшов лівим флангом і з гострого кута відправив м’яч у сітку воріт Чеха – 3:4. Хмельничани одразу пішли з п’ятим польовим, але нічого небезпечного створити не вдалося.

Статистика другого тайму:
«Сокіл» - 24 ударів (15 у площину), 9 кутових, 1 фол.
«Енергія» - 11 ударів (6 у площину), 3 кутових, 4 фоли.

Отож, у першому матчі «Енергія» виграла з рахунком 4:3. Тепер все вирішиться у Львові, де команді зіграють 17 січня. «Соколу», щоб пройти до наступного етапу, потрібно не просто виграти, а з перевагою в два голи. Або ж перемогти з рахунком 4:3 та «розіграти» путівку в серії пенальті.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую