ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Серце Поділля»: 66 хвилин і думки про завтрашній день (ФОТО)

Спорт 4116
Хмельницький Новатор здобув важливу перемогу над вінницьким клубом Серце Поділля
Хмельницький Новатор здобув важливу перемогу над вінницьким клубом Серце Поділля. Фото: автора

Хмельницька команда зіграла свій перший матч 14 туру.

У гості до хмельничан завітав вінницький клуб «Серце Поділля» - команда, яка в грудні минулого року в Вінниці двічі обіграла «Новатор» з рахунком 3:0. Але в останньому турі першого етапу Суперліги хмельницькі волейболісти навряд чи згадували ті поєдинки, а думали про інше… «Новатор», щоб завершити регулярну першість на третьому місці, потрібно двічі виграти в вінничан. Завдання складне, адже «Серце Поділля» також претендує на третю сходинку.

Початок матчу можна назвати дещо шокуючим. Адже гості доволі легко почали набирати очки і за три хвилини матчу рахунок був вже 7:1 на користь «Серця Поділля». Вже після матчу наставник «Новатора» Роман Ковальчук зізнався, що сам не очікував такого старту. «Будемо розбиратися», - зауважив Роман Олександрович.

"Серце Поділля" на початку першої партії доволі швидко довело свою перевагу до шести очок...

Вінничанам не завжди вдавалося вчасно виставити блок атаці "Новатора".

Та поступово хмельничанам вдалося вирівняти гру і навіть наблизитися на відстань у два бали. Та переломний момент настав вже після екватора першого сету. «Новатор» вперше наздогнав суперника – 18:18. А далі почалися «гойдалки». Жодна з команд не могла відірватися більше, ніж на один бал. Утім, вінничани були ближчими до того, що виграти партію, адже перемагала 24:23. Але… сконцентрованість, дисципліна та характер гравців хмельницького клубу дозволила «Новатору» не лише зрівняти рахунок, а й виграти сет – 26:24. Безумовно, неабияка заслуга в цьому Андрія Тупчія, який подав дві подачі на виліт.

Андрій Тупчій своїми потужними подачами не раз витягував "Новатор" зі скрутної ситуації.

"Новатор" - "Серце Поділля" - протистояння за третє місце на першому етапі.

Схоже, що такий перебіг подій у першій партії деморалізував «Серце Поділля». Вінничани в другому сеті виглядали пригніченими. Хмельничани ж, навпаки, діяли впевнено, набираючи бал за балом. Тому і не дивно, що в середині сету рахунок був на їхню користь – 16:8. Зміг «Новатор» збільшити свою перевагу й до десяти очок – 21:11. А потім головний тренер вінницької команди Валерій Копилов взяв тайм-аут і гра дещо змінилася. «Серцю Поділлю» вдалося відіграти одразу п’ять очок і «запахло смаженим». Але волейболісти «Новатора» швидко «прийшли до тями» та недозволили супернику завадити їм виграти цю партію – 25:18.

Інколи гравці вінницької команди виглядали пригніченими.

Третя партія розпочалося з рівної боротьби. Тривалий час на табло не було очевидної переваги жодної з команд. Але згодом «Новатор» заграв швидше та гостріше. Як наслідок рахунок став 16:11. Вже тоді було зрозуміло, що хмельничани не віддадуть цей сет. Хмельничани, попри рахунок на табло, намагалися не розслаблятися та не виключатися з боротьби. Але ж гості йшли на певні ризики, які приносили їм результат. І під завісу сету «Новатор» мав вже не таку вагому перемогу, адже рахунок був 21:19. На ближчу відстань «Серце Поділля» хмельничани не підпустили, вигравши 25:19.

Богдан Середа (№4) наприкінці третьої партії витягнув "мертвий м'яч".

«Рано ще приймати вітання», - після перемоги з рахунком 3:0, на яку хмельничани витратили 66 хвилин, сказав Роман Ковальчук. Попереду в «Новатор» ще один матч проти «Серця Поділля». Вже завтра, 16 березня, о 13.00 команди зіграють заключний поєдинок першого етапу, після якого і стануть відомі усі пари плей-офф. Хмельничанам, щоб посісти третє місце в «регулярці» достатньо здобути два бали, щоб готуватися до ігор проти харківської «Юракадемії».

Другий матч "Новатора" з "Серцем Поділля" пройде 16 березня о 13.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую