ye-logo.v1.2

Хокей. У Хмельницькому з’явився п’ятиразовий чемпіон

Спорт 4019
У фіналі відкритої першості Хмельницького з хокею зіграли місцевий Легіон та тернопільські Галицькі ведмеді
У фіналі відкритої першості Хмельницького з хокею зіграли місцевий Легіон та тернопільські Галицькі ведмеді. Фото: Вадима Василишина

Щоб визначити переможця, знадобився додатковий третій матч.

У фіналі чемпіонату з хокею з шайбою, як і в минулому сезоні, зустрілися хмельницький «Легіон» та тернопільські «Галицькі Ведмеді». Серія ігор тривала до двох перемог.

У першій грі хмельничани перемогли гостей з рахунком 5:2. І вже в другому матчі, який відбувся 18 березня, могли оформити чемпіонство. Вже на 6-й хвилині Лебедюк вивів «Легіон» вперед, закинувши шайбу у ворота суперників.

Але гострі атаки «Галицьких ведмедів» почали проривати оборону хмельничан. І на 19-й хвилині другого періоду рахунок у матчі вже став 3:1 на кориcть тернополян. Щоправда, через хвилину Артем Костюк скоротив відставання, влучно пробивши по воротах «ведмедів» – 3:2. На початку третього періоду Костюк знову відзначився у воротах «Галицьких Ведмедів». Проте тернополяни зусиллями Сміта, Четвертака та Кондратьєва знову вийшли у відрив – 6:3. Під кінець матчу капітану «Легіону» Геннадію Маслієву вдалося закинути шайбу у ворота Хвічії Дуве, але більшого суперники не дозволили зробити хмельничанам. Тож друга гра була за «Галицькими Ведмедями» - 6:4.

Хмельницький «Легіон» в атаці на ворота Хвічії Дуве.

Щоб визначити чемпіона, командам довелося зіграти три матчі.

За регламентом змагань, щоб визначити переможця, одразу ж було проведено додаткову гру, яка складалася з двох періодів по 15 хвилин. У цій битві вже «легіонери» діяли безпомилково. У обороні самовіддано захищався Влад Маслієв, не давши провести жодної гострої атаки тернополянам. Натомість в нападі вдало зіграв Артем Костюк, у першому періоді вивівши вперед хмельничан – 1:0. У другому періоді Влад Маслієв рахунок подвоїв, а Урсол поставив «крапку», закинувши третю шайбу на останній хвилині гри.

Таким чином, «Легіон» вп’яте став переможцями чемпіонату і обійшов за титулами іншу імениту команду – чотириразового чемпіона - хмельницький «Ротор», який у цьому сезоні фінішував на п’ятому місці. Нагадаємо, бронзові нагороди здобули хокеїсти хмельницького «Прайду».

Призери змагань - дві хмельницьких та одна тернопілська команди.

Вадим ВАСИЛИШИН.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую