ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Арсенал-Київщина»: перемога, на яку чекали півроку (ФОТО)

Спорт 4297
Поділля нарешті перемогло. 28 квітня хмельничани обіграли Арсенал-Київщину з рахунком 2:0
Поділля нарешті перемогло. 28 квітня хмельничани обіграли Арсенал-Київщину з рахунком 2:0. Фото: автора

Хмельничани зіграли домашній матч 24 туру в чемпіонаті України серед команд другої ліги групи «А».

 Суперником хмельницького «Поділля» стала команда з Білої Церкви «Арсенал-Київщина». Гості, які до цього матчу посідали останнє місце, поступаючись двома балами «Поділлю», востаннє вигравали 4 листопада минулого року, тоді як господарі ще давніше – 28 жовтня 2017-го.

Тому й не дивно, що обидва аутсайдери ліги були налаштовані нарешті перервати свою серію невдач. Вболівальники «Поділля», звісно, сподівалися, що у цьому матчі рахунок буде на користь їхніх улюбленців.

Вже з перших хвилин поєдинку футболісти «Поділля» почали великими силами атакувати ворота суперника. І першу нагоду відзначити створили вже на сьомій хвилині, але м’яч, після удару головою Андрія Муляра, пролетів трохи вище поперечини.

Андрій Муляр (з м'ячем) був дуже активним в складі "Поділля".

Ще через три хвилини господарі заробили штрафний в метрах 19-ти від чужих воріт. Сергій Швець потужно пробив, а голкіпер «Арсеналу-Київщини» Олександр Байдюк відбив і Дмитро Рожок ледь не встиг на добивання. Утім, страж воріт білоцерківців зумів зберегти свої ворота недоторканими.

Інколи Яну Морговському пройти крізь редути захисту "Арсеналу-Київщини" було доволі важко.

Захист "Поділля" діяв майже без помилок.

"Поділля" - "Арсенал-Київщина": цей матч назвали поєдинком за шість очок.

А далі гра дещо заспокоїлася. «Канонірам» вдалося відтіснити господарів подалі від власних воріт. І на 27 хвилині ледь не відкрили рахунок – Денис Катрюк не влучив у ворота. Це був «дзвіночок» для хмельничан. Висновки після якого вони зробили правильні та вчасні. «Поділля» знову почало задіювати фланги і на 33 хвилині провело стрімку контратаку, яка призвела до помилки гостей. Захисник «Арсеналу-Київщини» віддав пас голкіперу, а той взяв м’яч у руки, і арбітр призначсив вільний удар із… лінії воротарської.

33 хвилина Сергій Швець відкриває рахунок у матчі.

«Арсеналівці» вибудували стінку з усіх футболістів. Але в такій стінці Сергій Швець знайшов шпарину і відкрив рахунок у матчі – 1:0.

На 39 хвилині матчу «Поділля» забило вдруге. Але гол Яна Морговського не зарахували, оскільки він перебував в офсайді.

Початок другого тайму став дещо схожим на перший. «Поділля» знову пішло вперед. Вже після матчу наставник хмельничан Віталій Костишин пояснив: «Я відчував, що можемо забити другий гол, а тому підганяв хлопців. Моменти були, а ось реалізувати їх не вийшло».

Так, на 48 хвилині Андрівй Ліповуз влучив у стійку. Якби ж забив, гол все одно не зарахували, бо перед цим півзахисник «Поділля» порушив правила. Через хвилину Кирило Бабак пробивав, але Байдюк впорався з його ударом. А далі знову… боротьба в центрі та на підступах до штрафних майданчиків. І знову «дзвіночок» біля воріт «Поділля», коли м’яч, після удару Дмитра Мартиненко пролетів над поперечиною. Це сталося на 74 хвилині, а вже за хвилину «Поділля» могло забивати в порожні ворота білоцерківців. Та гостей від голу Кирили Бабака врятував захисник Руслан Патрик.

Кирило Бабак не раз тікав від опіки.

За рахунку 1:0 "Арсенал-Київщина" могла забити зі штрафного.

Чим ближче до завершення, тим більше відчувалося напруження. Спочатку, на 84 хвилині Харіс Кемфор ледь не зрівняв рахунок ударом зі штрафного, але Сергій Дворник «потягнув» м’яча з нижнього кута. А через хвилину Олександр Тупік увірвався у штрафний майданчик гостей, але його зупинили поза правилами. Арбітр виніс свій вердикт – пенальті.

Ще мить і Олександр Тупік опиниться на газоні, а арбітр призначить пенальті.

Вже йшла 87 хвилина і Андрій Ліповуз реалізував 11-метровий, а рахунок на табло став 2:0.

Андрій Ліповуз реалізував пенальті й рахунок у матчі "Поділля" - "Арсенал-Київщина" став 2:0.

По суті, за таких обставин стало зрозуміло, що «Поділля», нарешті переможе. Навіть компенсовані арбітром три хвилини нічого не змінили. Хмельничани виграли цей матч та мають вже 18 очок, тоді як в «Арсенала-Київщини» вже на 5 менше.

Олександр Акімов, головний тренер гостей, після матчу привітав господарів з перемогу. Сказавши, що «Поділля» свої моменти реалізувало, а його команда – ні. Та додав: «Наші перемоги ще попереду».

Віталій Костишин після гри казав, що результатом залдоволений, а ось грою своє команди – ні. Знову створили моменти, які необхідно було реалізовувати.

Футболісти "Поділля" традиційно подякували своїм фанатам за підтримку.

Свій наступний матч «Поділля» зіграє 6 травня у Львові, проти місцевого клубу. Який, нагадаємо, 29 квітня гратиме в Хмельницькому. Адже цього дня на СК «Поділля» свій матч проведе волочиський «Агробізнес», який прийматиме за ФК «Львів». Початок матчу о 17.00. Матч можна буде подивитися в прямому ефірі на Youtube-каналі сайту «Є».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую