ye-logo.v1.2

В обласному центрі пройшов перший забіг Хмельницький City Run 2018 (ФОТО)

Спорт 3602
Переможцем на дистанції 9 кілометрів став Вадим Рогозовський
Переможцем на дистанції 9 кілометрів став Вадим Рогозовський. Фото: автора

Участь у ньому взяли понад 700 учасників на дистанціях 1, 3, 6 та 9 кілометрів.

Сьогодні, 26 травня, у Хмельницькому відбулося справжнє свято здоров’я та спортивного духу – у місті пройшов перший забіг City Run 2018. 

Головне місце локації – майдан Незалежності, де був розміщений фініш та старт. З самого ранку на площі поставили кілька наметів. В одному з них реєстрували бажаючих, в іншому - організували «камеру схову» для речей учасників забігу. На місці чергувала «швидка».

Бігли не усі, хто прийшов на майдан Незалежності, але більше 700 учасників все ж вирішили перевірити свої сили. Наймасовішими на першому Хмельницький City Run 2018 стали забіги на 1 і 9 кілометрів. На кожному з них було біля 200 учасників. Інші бігли 3 і 5 кілометрів.

Участь у забігу взяли понад 700 учасників на дистанціях 1, 3, 6 та 9 кілометрів

Серед бігунів - діти, молодь, люди старшого віку та професійні спортсмени. На забіг приїхав навіть чемпіон Європи і світу з бігу на 1500 метрів Іваном Гешко. Він уже завершив кар’єру професійного спортсмена і працює на посаді віце-президента федерації легкої атлетики України.

У кожній дистанції було обрано по десять переможців, які здобули медалі від організаторів, а п’ять перших – отримали ще й цінні призи.

Серед бігунів - діти, молодь, люди старшого віку та професійні спортсмени

Основний куш забігу – дев’ять тисяч гривень, зірвав Вадим Рогозовський, який приїхав з села Володарка Київської області. Журналісти сайту «Є» поспілкувалися з найшвидшим бігуном та розпитали про враження від забігу.

«Дізнався про забіг з Інтернету. Був вражений, що реєстрація на нього була безкоштовна і її учасником міг стати кожен. А ще дуже приваблював грошовий приз. Саме тому вирішив спробувати свої сили і взяти участь у пробігу на дев’ять кілометрів. Я готувався усю зиму. Можу сказали – що це не легко, адже в спорті легко не буває», - розповів Вадим Рогозовський.

Хмельничанки Лавренюк Олена та Христина Коломієць посіли п’яте та шосте місця. Спортсменки кажуть, що забіг був не легкий, та й суперники були досить сильні

Нагадаємо, що ідею проведення забігу подали через петицію до міськради. Її авторка хотіла, аби організували напівмарафон. Та дистанції в 21 кілометр не провели. Має бути вона наступного року. Принаймні, таке пообіцяв міський голова Хмельницького Олександр Симчишин під час відкриття забігу.

Кожен з десяти учасників забігу, які фінушували першими, отримали медаль

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую