ye-logo.v1.2

Футбол. Оновлений «Хмельницький» стартував матчем проти тернополян (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3933

Розпочалася нова першість України з футболу серед аматорів.

Футбольний клуб «Хмельницький» став спортивний, а разом із назвою змінився як склад команди, так і тренерський. Якщо минулу першість аматорів хмельничани догравали на чолі з Олександром Алієвим, то тепер СК «Хмельницький» очолює екс-тренер азербайджанських клубів «Нефтчі» та «Турана» Асім Ібрагімов. І перший офіційний матч СК «Хмельницький» провів вдома проти ФК «Тернопіль-ДЮСШ».

Хмельницька команда сформована з гравців місцевої дитячо-юнацької спортивної школи. Для багатьох хлопців, яким по 16-17 років, цей поєдинок був дебютним у дорослому футболі. Утім, суперник у першому турі був не з найсильніших у групі. Але тернополяни, принаймні, вже мали досвід дорослого футболу в першості області. Мають й своєму складі й досвідчених гравців. До прикладу, голкіпера Дениса Чесановського, який ще минулого сезону грав у другій лізі за чернівецьку «Буковину».

Форвард терноплян Бенжамін Брайт Узонг (у блакитній формі) був доволі активним у матчі проти СК "Хмельницький".

Дрібних фолів у матчі хмельничан проти тернополян було чимало.

На початку матчу на СК «Поділля» відчувалося, що хмельничани хвилюються. А тому в атаці в них мало що виходило. Утім, саме господарям поля вдалося по суті реалізувати свій перший момент у матчі, який стався на 17 хвилині. Після навісу зі штрафного на дальню від Чесановського стійку, Антон Федоров головою перекинув м’яча через голкіпера вздовж воротарської, де Андрію Шульгану ніхто не завадив вразити порожні ворота тернополян. Хоча, схоже, що м’яч і до дотику Шульгана опинився в воротах.

Гравці СК "Хмельницький" святкують свій перший гол у першості серед аматорів.

Забивши гол, хмельничани почали діяти розкутіше. Гості ж намагалися швидко відігратися, але були близькими до того, щоб пропустити ще. Утім, на 39 хвилині матчу «Тернопіль-ДЮСШ» зміг забити гол у ворота Назара Харчука. Бенжамін Брайт Узонг вивів Максима Проціва «на побачення» з голкіпером СК «Хмельницький», і той свій шанс реалізував. Ще через три хвилини Проців міг знову відзначитися, але господарів врятував Харчук.

У поєдинку було чимало верхових дуелей.

Гості з Тернополя не відсиджувалися в обороні.

Після перерви гості почали йти всією командою вперед, але згодом хмельничани перехопили ініціативу та створили ряд моментів. Спочатку Олександр Химанич пробивав поруч зі стійкою, а згодом Чесановському довелося демонструвати свою майстерність після удару Ярослава Корнієнка.

Олександр Іванюк забив, але його гол арбітри не зарахували.

На 82 хвилині матчу «Хмельницький» забив. Відзначився Олександр Іванюк, але… арбітри гол не зарахували, оскільки Павло Трохимчук, який віддавав пас на нападника своєї команди, перед прострілом випустив м’яч за межі поля. Хмельничани намагалися вирвати перемогу. І вже на 91 хвилині поєдинку ледь не зробили це, але удар Владислава Брицького з восьми метрів виявився неточним. Отож, 1:1.

Тернополянам вдалося втримати атаки хмельничан наприкінці гри та вивезти з Хмельницького залікове очко.

Матчі другого туру в групі «1», в якій грає «Хмельницький», заплановані на 11 серпня. Хмельничани свій поєдинок вирушать в Оржів Рівненської області, де зіграють із «ОДЕКом». Ну, а вдома команда Ібрагімова має зіграти 19 серпня проти «Покуття» з Коломиї Івано-Франківської області.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую