ye-logo.v1.2

Олімпійський чемпіон із Хмельниччини прокоментував свою дискваліфікацію

Спорт 2817
Олексія Торохтія після понад 6 років, як він став олімпійським чемпіоном, запідозрили у вживанні допінгу
Олексія Торохтія після понад 6 років, як він став олімпійським чемпіоном, запідозрили у вживанні допінгу. Фото: noc-ukr.org

Олексія Торохтія можуть позбавити золотої медалі Олімпіади-2012.

Олімпійський чемпіон з важкої атлетики Олексій Торохтій, який в 2012 році в Лондоні представляв Хмельницьку та Харківську області, тимчасово відсторонений від спортивної діяльності. Про це днями повідомив офіційний сайт Міжнародної федерації важкої атлетики. Олексія звинуватили в порушенні антидопінгових правил на Олімпіаді-2012 в Лондоні. А тому його можуть позбавити ще й олімпійського «золота».

І ось спортсмен дав свій коментар з цього приводу. «Я отримав офіційного листа. International Testing Agency повідомила мене, що повторно перевірила аналіз моїх проб з Олімпійських ігор 2012 року. І що в результаті нової перевірки в моїй пробі виявлено заборонену речовину, - слова Олексія Торохтія наводить сайт «Чемпіон». - Зараз у мене більше питань, ніж відповідей. Всі пройдені тести раніше нічого подібного не виявляли. Більш того, всю підготовку я тренувався з болем порваного меніска і навіть не дозволив собі знеболювального. Поважав, поважаю і продовжую поважати свій спорт і правила в ньому».

Відзначимо, після Олімпіади-2012, Олексій Торохтій був нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня. Також він став віце-президентом віце-президентом Федерації важкої атлетики України, яку очолює нардеп від Хмельниччини Олександр Герега.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую