ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Серце Поділля»: чотири різні партії (ФОТО)

Спорт 3966
Хмельницький "Новатор" зміг дати бій вінницькому "Серцю Поділля", але... матч програний з рахунком 3:1
Хмельницький "Новатор" зміг дати бій вінницькому "Серцю Поділля", але... матч програний з рахунком 3:1. Фото: автора

Хмельничани зіграли з вінничанами перший з двох матчів 11 туру Суперліги.

«Серце Поділля» прибуло в Хмельницький на поєдинки звітного туру в статусі фаворитів. Вони випереджають хмельничан у турнірній таблиці, посідаючи третє місце, і вважаються одними з претендентів на боротьбу за чемпіонство. «Новатор», хоч і йде на четвертому місці, але, втративши ряд досвідчених гравців, намагається не вилетіти з першої четвірки.

Навряд чи після першого сету можна було спрогнозувати, що матч «Новатор» - «Серце Поділля» буде доволі напруженим, цікавим та емоційним. Адже у стартовій партії вінничани доволі впевнено здолали господарів майданчику, який вийшли на гру, по суті, не маючи в складі гравців з достатнім ігровим досвідом у Суперлізі. Куранов, Велецький, Павлюк, Гандзій, Янкович та Олексюк – таким складом почав грати хмельницький клуб. Найстарші – Гандзій та Янкович, яким по 23 роки. Утім вже по ходу сету на майданчик виходив 33-річний Андрій Перепадя та… помічник головного тренера Віталій Сосімович, якому 15 лютого виповниться 46 років.

У першій партій волейболісти "Серця Поділля" діяли доволі впевнено.

Денис Велецький (№15) у свої 19 років ще немає достатньої ігрової практики в Суперлізі.

Володимир Доценко (№1) та Владислав Павлюк (№6)

Старт матчу для хмельницької молоді видався провальним. Хлопці старалися, але… «Серце Поділля» перемогло на досвіді. Рахунок у партії 16:25.

"Новатор" - "Серце Поділля".

У другій партії можна було подібного розвитку подій. І, якби так і сталося, то, не виключено, що наставник «Новатор» Роман Ковальчук випустив би на майданчик пограти і 16-річного Олександра Долюка. Але другий сет кардинально вирізнявся від попереднього.

"Новатор" - "Серце Поділля".

"Новатор" - "Серце Поділля".

Вінничани ніяк не могли здобути відчутної переваги. Рахунок, протягом усієї партії, був майже завжди рівним. І такий перебіг подій, схоже, емоційно заважав гостям. Вони не раз помилялися, а хмельничани, які не збиралися здаватися без бою, відчайдушно «билися». Як підсумок, «Новатор» заробив сет-бол. Ось тільки реалізувати його не зміг. Почалася гра на більше-менше. За таких обставин ключовим став саме досвід гравців «Серця Поділля». Вінничани виграли партію з рахунком 30:28.

Хмельницький "Новатор".

Віталій Сосімович, якому 15 лютого виповниться 46 років, виходив за "Новатор" у першій та четвертій партіях.

"Новатор" - "Серце Поділля".

Третя партія стала також напруженою. Та в ній, на відміну від попередньої, постійно «на крок уперед» були саме господарі. Гості ж нервували. Під час одного з тайм-аутів, наставник «Серця Поділля» Валерій Копилов просив своїх гравців дещо розслабитися, бо вони виглядали дуже напружено,а це заважало їм грати в той волейбол, в який вони вміють. А тренер «Новатора» Роман Ковальчук пустив у бій ще одного досвідченого гравця – Максима Турика, який щонайменше двічі зміг подати такі подачі, які вінничанам прийняти було не під силу. У підсумку, хмельничани виграли партію 25:22.

Роман Ковальчук, головний тренер "Новатора".

Утім, у четвертому сеті «Новатору» не вдалося повторити свій успіх та перевести гру в п'яту партію. Хоча почали вони потужно. Хмельничани мали перевагу в чотири очки, але згодом від 11:7 нічого не залишилося. «Серце Поділля» не лише зрівняло рахунок (14:14), а й змогло згодом вийти вперед. Ну, а кінцівка сету… краще далася саме вінничанам – 21:25 і рахунок у матчі 1:3.

"Новатор" - "Серце Поділля".

Завтра, 3 лютого, «Новатор» та «Серце Поділля» зіграють ще один матч. І невідомо, яким він стане. Але перше протистояння показало – хмельничани можуть створити міні-сенсацію. Та чи створять? Початок гри у ФОК «Новатор» об 11.30.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую